Volvo anställer hundratals nya lastbilsbyggare

Trots varningsflaggen kring produktionsstopp kopplat till den globala halvledarbristen ökar nu AB Volvo takten och anställer hundratals för nytt kvällsskift i Tuve.

ANNONS
|

Lastbilsjätten AB Volvo har under våren tvingats stoppa delar av produktionen på grund av bristen på halvledare – ett underskott av elektriska komponenter som fått konsekvenser för industrier över hela världen.

Men trots flaskhalsarna i produktionen väljer Volvo nu att öka takten, vilket Dagens industri var först att rapportera om. Enligt en ny platsannons verkar det som att lastbilskoncernen planerar att etablera ett nytt kvällsskift vid lastbilsfabriken i Tuve.

Här är kraven Volvo ställer på de ansökande

Det handlar om 300 nya arbetstillfällen.

”Vi växer så det knakar och kommer i augusti behöva förstärka vår produktion med hundratals nya montörer till kvällsskiftet här i Tuve. Dina arbetstider kommer vara 15.48-00.42”, går det att läsa i annonsen.

ANNONS

Anställningarna kommer ske löpande under augusti och september och sista ansökningsdagen är den 16 juli, skriver bolaget.

För att kvalificera sig kräver Volvo bland annat att den ansökande har godkända gymnasiebetyg i svenska, engelska och matte.

Körkort och truckbehörigheter är inte ett krav men dessa är meriterande.

Enligt bolagets annons finns det också vissa ideal som den ansökande måste skriva under på, bland annat:

•”Vilja bidra till ökat välstånd i världen”

• ”Vilja bidra till en positiv företagskultur”

• ”Säga vad du tycker, influera och gilla att tänka steget längre”.

Volvo planerar för nytt kvällsskift för att möta orderingången

AB Volvos kommunikationsdirektör Claes Eliasson bekräftar planerna för det nya skiftet och säger att bolaget ”rampar upp produktionen ytterligare genom att lägga till ett skift för att möta det starka orderläge vi har”, enligt Dagens industri.

Tjänsterna som eftersöks uppges vara visstidsanställningar men kommer inte vara säsongsbetonade, enligt Claes Eliasson.

Den spökande halvledarbristen, som tidigare inneburit produktionsbekymmer för Volvo, är dock inte bortblåst för lastbilstillverkaren.

– Vi blåser inte faran över för komponentbrister – något vi hanterar tillsammans med våra leverantörer för att det ska få så minimal inverkan som möjligt, säger han till Dagens industri.

Volvo har i dagsläget omkring 2 200 anställda i lastbilsfabriken i Tuve.

ANNONS
ANNONS