Sven-Bertil Taube har tvingats ställa in ett flertal konserter i sommar på grund av hälsan.
Sven-Bertil Taube har tvingats ställa in ett flertal konserter i sommar på grund av hälsan. Bild: Olof Ohlsson

Sven-Bertil Taube ställer in konserten på Malmön

Sven-Bertil Taube tvingas ställa in augustispelningen på Stallebrottet på Malmön. Sångaren hoppades kunna dyka upp men har fått flygförbud på grund av sitt hälsotillstånd.

ANNONS

Det var i juni efter sista föreställningen av "Påklädarna" I Göteborg som Sven-Bertil Taube blev tvungen att ställa in flertalet kommande uppträdanden. Det visade sig att han drabbats av luftrörskatarr, även känt som akut bronkit.

Sångaren har sedan länge haft en planerad spelning på Stallebrottet på Malmön den fjärde augusti. Bohusläningen var i kontakt med Sven-Bertil Taube i förra veckan och då verkade han hoppfull inför spelningen.

– Man får ha tålamod och göra sina övningar, det är lite besvärligt men annars är humöret gott.

Beskedet kom först i morse

Men nu står det klart att artisten även behöver ställa in spelningen på Malmön.

ANNONS

– Det är fruktansvärt tråkigt. För några dagar sedan fick jag klart från hans agent att Taube skulle ställa in spelningarna i juli men att konserten på Malmön fortfarande skulle bli av. Nu kom beskedet om att han måste ställa in det också, säger Kotte Ohlsson, arrangör för konserten på Stallebrottet.

Enligt Kotte Ohlsson har Sven-Bertil Taubes försämrade hälsotillstånd gjort att han fått flygförbud.

De som har köpt biljetter till konserten på Stallebrottet kan välja att gå på Robert Wells & Lennie Norman på tisdag eller att få biljetterna återbetalda via Ticketmaster.

ANNONS