Ann Söderström blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen.
Ann Söderström blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen.

Hon blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör

Ann Söderström, i dag chef för regionens smittskyddsenhet blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen.

ANNONS
|

Hon börjar sitt nya jobb den 15 mars då hon efterträder Lars-Olof Rönnqvist som fortsätter som senior adviser i regiondirektörens stab.

I jobbet på smittskyddsenheten har Ann Söderström ett övergripande strategiskt ansvar för smittskyddsfrågorna. Som smittskyddsläkare blev hon ett välkänt namn, inte minst för allmänheten, under förra årets planering inför den väntade svininfluensan och vaccinationerna.

– Jag ser fram mot jobbet som hälso- och sjukvårdsdirektör, säger hon. Jag är intresserad av de övergripande strategiska frågorna inom hälso- och sjukvården, till exempel hur framtidens sjukvård ska se ut och hur vi ytterligare kan öka tillgängligheten för patienterna.

Hälso- och sjukvårdsdirektören i Västra Götaland är ansvarig tjänsteman för regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott. Här behandlas frågor kring bland annat den långsiktiga utvecklingen, valfrihet och vårdgaranti. Hälso- och sjukvårdsavdelningen har cirka 60 medarbetare.

ANNONS

ANNONS