Lurad på sexköp – gjorde polisanmälan

En man anmälde att han blivit lurad på pengar efter att han försökte köpa sex.

ANNONS
|

En man i Varberg kontaktade polisen för att göra en anmälan om ett bedrägeri efter att han blivit lurad på pengar. När polisen frågade mannen om bedrägeriet visade det sig att han hade försökt köpa sexuella tjänster och blivit lurad på pengar, skriver hn.se.

Bakgrunden till händelsen handlar om att mannen under natten till lördagen blev kontaktad av två män på Kungsgatan i centrala Varberg. De båda männen undrade om mannen ville köpa narkotika.

– Det ville han inte. Men han sa att han däremot kunde tänka sig att köpa sexuella tjänster av en kvinna och det kunde tydligen de här båda männen fixa, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen.

ANNONS

De båda männen satte mannen i kontakt med en kvinna, som slog följe med honom hem. Innan de kom hem ringde kvinnan upp de båda männen som då kom och hämtade henne. Mannen som hade betalat de båda männen fick inte tillbaka sina pengar och valde då att kontakta polisen.

– Det här är mannens historia om hur det har gått till. Han berättar alltså att han skulle köpa sexuella tjänster, men vill ändå göra anmäla det här bedrägeriet. De har ju ingått ett avtal, så det är ju en form av bedrägeri, men jag har svårt att se att en åklagare kommer driva det ärendet, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har skrivit en anmälan och mannen är nu misstänkt för försök till köp av sexuell tjänst. På lördagen hade polisen ännu inga uppgifter om vilka de andra två männen var.

ANNONS