Flera bilar kolliderade vid en korsning på väg 162 i Lyse, norr om Lysekil på lördagskvällen. En person fick föras till sjukhus med oklart skadeläge.
Flera bilar kolliderade vid en korsning på väg 162 i Lyse, norr om Lysekil på lördagskvällen. En person fick föras till sjukhus med oklart skadeläge. Bild: Johan Nilsson/TT

Flerbilskrock i Lysekil – en till sjukhus

Flera personbilar krockade strax efter klockan 17 på lördagen vid väg 162, i Lysekil. En person fick föras till sjukhus med ambulans.

ANNONS
|

Enligt initiala uppgifter ska tre personbilar ha krockat vid en korsning vid väg 162, mot Lyse norr om Lysekil.

– Totalt fem personer ska vara iblandade i olyckan men ingen ska vara kvar i bilarna, säger Ola Nilsson på SOS alarm.

En personbil skulle svänga in till en bostad och när föraren skulle bromsa in för att svänga låg bilen bakom för nära.

– Den först bilen skulle svänga till höger, men bilen bakom får bromsa kraftigt och den tredje bilen körde då in i den andra bilen, säger Stefan Gustafsson, polisens jourhavande förundersökningsledare i östra Fyrbodal.

ANNONS

Efter en stund fick bilen som skulle svänga lov att åka vidare, eftersom polisen menar att föraren inte hade gjort något fel.

– Vi ansåg att den inte hade med olyckan att göra så den fick åka.

Polis, ambulans och räddningstjänst kom till platsen vid 17:15 och lämnade drygt en timme senare.

En person fick föras till sjukhus med oklart skadeläge, enligt SOS alarm.

– Ingen person var fastklämd i bilarna i alla fall, vilket var tur, säger Tony Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Olyckan hade stor påverkan på trafiken men vid 18:30 ska den rulla på som vanligt igen. En anmälan gällande vårdslöshet i trafik har upprättats av polisen.

ANNONS