Smith & Thell spelar på Liseberg. Arkivbild.
Smith & Thell spelar på Liseberg. Arkivbild. Bild: Svante Larsson

Smith & Thell gör sin sista Sverigespelning i Lysekil

Nu på söndag den 29 september bjuder Preem på gratiskonserter i Havsbadsparken i Lysekil. På scen står unga stjärnskottet Theo och succéduon Smith & Thell som gör sin sista Sverigespelning.

ANNONS
LocationLysekil|
|

Att Preem bjuder in till gratiskonsert är en tradition som går år tillbaka men som vanligtvis varit förknippat med segelracet Lysekil Women’s Match. Sedan 2020 har segeltävlingen inte kommit igång igen men nu bjuder Preem in till ett nytt evenemang i Havsbadsparken.

På programmet står en matvandring där sju lokala krögare öppnar upp sina restauranger. I Havsbadsparken blir det konsert först med mellofavoriten Theo och senare på kvällen är pop- och folkduon Smith & Thell tur på scen.

Reine Patriksson är, tillsammans med Sofia Agertoft på Preem, arrangör och han ser mycket fram emot kvällen. Redan har hälften av alla gratisbiljetter ”sålt” slut.

ANNONS

– Vi har plats för ca 3000 människor vid varje konsert, och vi har sålt ut ungefär hälften av båda, säger han.

Vill man säkra sin plats på någon av konserterna rekommenderar han därför att man anmäler sig på en av gratisbiljetterna även om det brukar gå bra att komma in om man dyker upp vid entrén innan evenemanget.

På Preems bokningssida till konserterna står det att biljetterna är för Lysekilsbor. Men enligt Reine så går det fint att komma även om man inte är skriven just i Lysekil.

– Självklart är alla välkomna!

Artisten Theo. Arkivbild.
Artisten Theo. Arkivbild. Bild: Valentina Lezhneva

Familjefest och duons sista spelning

Theo slog igenom som tolvåring 2018 och har sedan dess fortsatt släppa musik som sjunger rätt in i fansens hjärtan. Efter spelningen kommer Theo vara tillgänglig för att umgås med besökarna och ta kort med fansen. Det kommer bli en riktig familjefest, lovar Reine.

– Theo är så bra. Han tar sig alltid tid för barnen och kommer finnas där under dagen.

Pop- och folkduon Smith & Thell avslutar dagen och därmed också deras turnerande i Sverige.

Duon är ett av Sveriges mest framgångsrika grupper, deras låtar spelas varmt på radion och deras största hits har flera tusentals miljoner lyssningar på Spotify.

ANNONS

Trots en ny EP i somras har duon meddelat att de lägger Smith & Thell på hyllan på obegränsad tid för att istället fokusera på egna solokarriärer.

– Vi hade himla tur att vi hann boka dem. Dagen efter att det blev klart satt de i Nyhetsmorgon och sa att de inte skulle spela mer, berättar Reine.

Spelningen i Lysekil blir duons sista, på obestämd tid.

ANNONS