Bild: Per Anger

Åtalas för utpressning – ska ha försökt tvinga man att ställa upp på djursex

Tre personer har åtalats misstänkta för att ha tvingat en ung man att teckna abonnemang och köpa telefoner för att få fram 200 000 kronor. Tillsammans med två andra åtalas två av dem också för rån mot samma man.

ANNONS
|

Under två dagar i november hade en kvinna i 40-årsåldern från Orust ständig kontakt med den unga mannen, en 18-åring. Tillsammans med fyra andra ska hon ha hotat och pressat tonåringen på pengar.

Nu har alla fem åtalats för utpressning: kvinnan i 40-årsåldern, en kvinna i 20-årsåldern från Orust, en kille i övre tonåren från Stenungsund, samt två unga kvinnor från Göteborgsområdet.

Fyra av dem, alla utom den yngre kvinnan från Orust, åtalas också för rån mot samma unga man.

Enligt åtalet har den äldre kvinnan ringt till 18-åringen och krävt att han ska fixa fram 200 000 kronor till henne och hotat med att skada hans familj om han inte lyckades. Hon ska också ha bestämt träff med tonåringen, och tillsammans med de andra åtalade mött upp honom i Göteborg för att få den unga mannen att ta lån för att få fram pengarna.

ANNONS

Förslog att tonåringen skulle sälja porr

Dagen efter ska kvinnan ha ringt upp mannen igen och gett flera förslag på hur han kunde få fram pengarna. Bland annat att ställa upp på djurporr med några av kvinnans vänner, vilket skulle ge 100 000 kronor per film.

Kvinnan ska enligt åtalet också ha hotat med att slita upp ett operationssår och hävda att mannen skadat henne och på så sätt få skadestånd.

”Det är bara att klippa upp stygnen, det är inte svårt, det är bara att säga att du sparkade mig i magen”, ska hon ha sagt.

Tvingade mannen tecknade dyra abonnemang

Efter att återigen ha hotat mannens familj ska kvinnan ha lagt fram ett sista alternativ: mobiltelefoner.

Strax efter det åkte enligt åtalet båda kvinnorna från Orust tillsammans med 18-åringen till flera olika butiker där han ska ha tvingats att teckna dyra abonnemang och köpa telefoner och tillbehör som den äldre kvinnan sedan tog hand om. Även de andra två åtalade ska ha varit med som vakter utanför för att han inte skulle ångra sig.

Ytterligare en dag senare ska de åtalade ha åkt hem till 18-åringen där de slog honom, hotade honom med kniv och stal en tv, en telefon och flera märkeskläder.

Alla fem åtalade personer förnekar brott.

ANNONS
ANNONS