Matbutik på Smögen stängd efter rån – personal hotades

Polisen larmades till Smögen på söndagskvällen efter att två gärningspersoner rånat en matbutik. Dagen efter händelsen har butiken stängt för att värna om personalen som hotades.
– Givetvis är de chockade och skärrade men ingen har kommit till fysisk skada, säger Emma Wetzö, butikschef.

ANNONS
|

Det var vid 22.19 som polisen larmades till en matbutik på Smögen efter att två gärningspersoner tagit sin i butiken strax efter stängning.

– De har trängt sig in i butiken och tilltvingat sig gods till ett okänt värde, säger Erik Ronnstedt, befäl vid polisens ledningscentral.

Kvar i butiken fanns fortfarande personal men ingen ska ha skadats fysiskt.

Håller stängt under måndagen

Dagen efter rånet har butiken stängt för att kunna ta hand om personalen som var på plats när rånet inträffade. Tanken är att öppna upp som vanligt igen under tisdagen.

– Alla mina tankar går till de två som var på plats. Vi har fokus på att ta hand om dem och resten av personalen, säger butikschefen Emma Wetzö.

ANNONS

Hon var på plats direkt efter rånet och möttes av chockade och skärrade medarbetare. Det är första gången hon är med om en liknande händelse.

– Det är omtumlande och jag är orolig för mina medarbetare. Jag vill att detta ska vara trygg arbetsplats och det är jobbigt när sånt här händer, säger Emma Wetzö.

Förundersökningen pågår

Polisen har sedan rånet arbetat i området med flera utredningsåtgärder.

– Vi har en större insats i västra Fyrbodal där det pågår en jakt på gärningsmännen. Vi genomför också en teknisk undersökning och förhör vittnen och målsägande för att få en gedigen förundersökning, säger Erik Ronnstedt.

Polisen har rubricerat händelsen som grovt rån.

ANNONS