SVT stoppade Sean Banans SD-kupp

I Melodifestivalens mellanakt ville Sean Banan klä sina scendansare i Sverigedemokraternas partisymbol. Nu stoppades kuppen av SVT.

ANNONS
|

Sean Banan ville kuppa mot Sverigedemokraterna i lördagskvällens andra delfinal av Melodifestivalen, skriver Aftonbladet. Mitt under genrepet av mellanakten dök hans dansare upp i scenkläder prydda av partiets symbol blåsippan. Nu har han stoppats han av SVT.

- Så fort det finns en tillstymmelse till partipolitiskt ställningstagande, vilket parti det än må vara, så kan vi inte ha symbolerna i Melodifestivalen, säger Maria Ilstedt, projektledare på SVT, till Aftonbladet.

Sean Banan betonar ofta sitt budskap om allas lika värde.

- Vem har sagt att det är Sverigedemokraternas blomma? Varför får det inte vara min blomma? Jag tycker det är allas blommor, jag skapade den här blomman när jag målade den. Vad folk associerar den till är upp till dem, säger han till tidningen.

ANNONS

Nu har kostymen ändrats inför kvällen. Sean Banan får sällskap av Herreys när han återkommer till Melodifestivalen. Numret är en hyllning till deras låt Diggi-loo diggi-ley, som vann Eurovision Song Contest för 30 år sedan.

ANNONS