Bodil Resare, chefredaktör
Bodil Resare, chefredaktör

Idag har turen kommit till Tanum

Bohusläningens vårturné Öppen redaktion kommer i dag till Tanum. Möt oss, diskutera innehåll och journalistik, och upplev hur det i praktiken går till när vi arbetar med morgondagens tidning och vår nyhetssajt.

ANNONS
|

Bohusläningen agerar i en omvärld av konkurrens från olika håll, och vår främsta och absolut viktigaste uppgift är att vara nyhetsledande i vårt bevakningsområde. Att vara först med de lokala nyheterna och skildra händelser som berör dig som läsare. Att gå på djupet i ämnen som är relevanta och till nytta och glädje. Att möta de intressanta och aktuella personerna, och att ge det mesta av det bästa också inom sport, nöje och kultur.

Som chefredaktör och ansvarig utgivare är jag stolt över att företräda en redaktion som dagligen levererar nyheter av betydelse, en redaktion med förmåga att berätta på ett sätt som berör. En redaktion som går på djupet och inte väjer för de komplicerade frågorna och sammanhangen, men som också är snabbfotad och först på plats när det gäller.

ANNONS

En fråga som ofta ställs till oss journalister är vad som driver oss. För egen del har det alltid handlat om viljan och vikten av att kunna göra skillnad, men också om lusten och drivkraften i själva berättandet. Känslan för berättandet i dess olika former. Oavsett om det handlat om att återge en händelse i text, ljud eller bild. Men naturligtvis också drivkraften och tillfredsställelsen av att vara först med nyheterna. Och det är en drivkraft som genomsyrar Bohusläningen, att vara först med de lokala nyheterna och att fånga skeenden som har betydelse för dig som läsare av lokaltidningen. Kan du också känna att vi på ett relevant sätt fogar samman det som händer och sätter det i ett lokalt perspektiv nära dig, är det guld värt.

Som redaktion står vi enad kring en saklig och opartisk rapportering. Sanna, riktiga nyheter med relevans. Bohusläningen kompromissar inte när det gäller journalistikens kärnuppdrag. Vi är källkritiska, redovisar fakta och är kritiskt granskande.

Bohusläningens mål är att vara nyhetsledande och att belysa aktuella händelser på ett sätt som berör och engagerar dig som läsare. Vi ska granska makten, och vi vill också genom reportage och fördjupningar bidra till en ökad förståelse för mer komplicerade sammanhang.

ANNONS

I dag besöker Bohusläningens vårturné Öppen redaktion Tanum. Så jag hoppas du tar tillfället i akt ställa frågor till mig eller diskutera journalistik och bevakning med mig eller någon annan av oss på Bohusläningen.

ANNONS