Äldre kvinna överfölls på Skogslyckan – så går utredningen

Under fredagskvällen blev en man slagen när han försökte stoppa en cykeltjuv på Skogslyckan. Kort därefter blev en äldre kvinna överfallen bakifrån i samma område. Trots flera förhör är ingen gripen misstänkt för händelserna.
– Vi har inget konkret att gå vidare med och behöver allmänhetens hjälp, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

ANNONS
|

Det första larmet kom vid halv sju på fredagskvällen. Då hörde ett par på Skogslyckan i norra Uddevalla ljud från nedervåningen i sin bostad. När de kontrollerade vad det var såg de en person som höll på att stjäla deras elcykel.

– De springer efter och då tar gärningsmannen fram en batong och slår till personen som springer efter. Men han lyckas ändå få tillbaka sin cykel, berättade Fredrik Svedmyr, presstalesperson på polisen.

Gärningsmannen sprang därefter från platsen. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha blivit allvarlig skadad, och händelsen rubriceras som rån.

Kort därefter inträffade ytterligare en händelse i samma område. Det gällde en kvinna i 70-årsåldern som blev överfallen av en man när hon var ute och promenerade på Skogslyckan. Mannen ska kommit bakifrån kvinnan som undrade vad han höll på med.

ANNONS

Den misstänkte gärningsmannen ska då ha bett om ursäkt men när kvinnan vände sig om för att gå hoppade han på henne och försökte dra ner henne på marken.

Kvinnan skrek då, vilket boende i området reagerade på. En av dessa sprang efter gärningsmannen som sprang iväg och tappade en sko på flykten.

– Han blev skrämd av en granne och sprang iväg, berättar Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, på söndagen.

Händelsen rubricerades initialt som rånförsök men har nu ändrats till ofredande, då gärningsmannen inte lyckades få med sig något.

”Inte gett någon framgång”

Polisen tror att det kan röra sig samma gärningsman, eftersom händelserna inträffade nära varandra både tidsmässigt och geografiskt. Men på söndagseftermiddagen hade polisen ingen misstänkt eller gripen för händelserna.

– Vi har hållit några förhör, men det har inte gett någon större framgång i utredningen, berättar Lasse Ström och tillägger att polisen endast har vaga signalement över den misstänkte gärningsmannen.

Han säger vidare att polisen vill få in fler tips och vittnesuppgifter gällande fredagens händelser på Skogslyckan.

– Vi har inget konkret att gå vidare med och behöver därför allmänhetens hjälp. Är det någon som sett eller hört något i området under den här tiden så kan man höra av sig till polisen på 114 14, säger Ström.

ANNONS

Hur fortsätter utredningen nu?

– Genom sedvanliga utredningsåtgärder så som förhör, men vi ska även kolla om det möjligtvis finns övervakningsbilder från platserna.

LÄS MER:Cykeltjuv påkommen av ägare – gick till attack med batong i Uddevalla

ANNONS