Distansundervisningen har beslutats att pågå till 19 februari.
Distansundervisningen har beslutats att pågå till 19 februari. Bild: Matilda Carlström

Fortsatt distansundervisning för högstadieelever

Distansundervisningen som har pågått sedan 8 januari för Uddevallas sjunde- och åttondeklassare ska pågå ytterligare två veckor.

ANNONS
|

Uddevalla kommun meddelade återigen under torsdagen att distansundervisningen för årskurs sju och åtta kommer att fortsätta. 8 januari fattades beslutet om att införa distansundervisning. Sedan dess har Uddevallas alla sjunde- och åttondeklassare turats om att ha undervisningen på distans och i skolorna.

Nu har barn- och utbildningsnämndens ordförande i samråd med smittskyddsläkare beslutat att fortsätta med distansundervisning fram till 19 februari. Skälet till beslutet är att minska risken för smittspridning av coronaviruset både i skolornas lokaler och i kollektivtrafiken.

Årskurs åtta har distansundervisning 8-12 februari och årskurs sju 15-19 februari. Vad som sker efter detta är inte bestämt. Peter Madsen, grundskolechef i Uddevalla kommun, säger att de inför varje nytt beslut tar hänsyn till smittspridningen i regionen och kommunen samt hur det ser ut med bemanning på skolorna.

ANNONS

– Jag vågar inte gissa på något men min förhoppning är att vi snart kan återgå till en mer normal situation i skolan, säger Peter Madsen.

Årskurs nio och grundsärskolan berörs inte av beslutet och fortsätter med undervisning på skolorna som tidigare.

ANNONS