Gör en drive för förarkurs

Med en turné i Fyrbodal vill komvux slå ett slag för utbildning till yrkesförare. Men först vill man bjuda in till en tjejträff.

ANNONS
|

– Många tjejer vill veta om jobbet är tungt, och det är det ju inte. Men oftast är man inte medveten om att utbildningen finns, så därför vill vi slå ett slag för den här utbildningen, säger Mia Perry, rektor på kommunala vuxenutbildningen som i januari 2020 startar utbildningar till yrkesförare på 27 och 42 veckor för buss respektive lastbil med släp.

Redan i nästa vecka bjuder vuxenutbildningen in till en tjejträff för dem som är intresserade av att utbilda sig till yrkesförare.

– Vi bjuder in tjejer för att branschen är mansdominerad. Vi vill gärna visa att tjejer är mycket välkomna till utbildningen och branschen, säger Mia Terry.

ANNONS

Bohusläningen har tidigare berättat om att bristen på yrkesförare, eller snarare bristen på utbildningsplatser till förare av framför allt gods. Komvux i Uddevalla erbjuder kurs till lastbilsförare sedan ett par år tillbaka efter att under en period haft uppehåll.

ANNONS