Göteborgsvägen ska asfalteras vilket kommer att påverka trafiken.
Göteborgsvägen ska asfalteras vilket kommer att påverka trafiken. Bild: Lasse Edwartz

Göteborgsvägen ska delvis få ny skrud – så påverkas trafiken

Med start den här veckan kommer trafiken på Göteborgsvägen påverkas då en del av sträckan ska få ny välbehövlig asfalt. I samband med arbetet kommer bland annat Parkgatans anslutning till rondellen på vägen att stängas av.

ANNONS
|

Natten till tisdagen 4 juni kommer asfalteringsarbete påbörjas på Göteborgsvägen i Uddevalla. Sträckan som ska få ny skrud är Tjärhovsgatan till Junogatan och arbetet förväntas pågå fram till fredagen.

Arbetet kommer efter att kommunen tidigare berättat för Bohusläningen att Göteborgsvägen ska prioriteras efter att ha blivit rejält sliten efter vintern med stort antal potthål och tjälskador.

Själva arbetet kommer för det mesta utföras nattetid men trafiken kommer påverkas under hela processen. Parkgatans anslutning till rondellen på Göteborgsvägen kommer stängas av helt då gatsten vid ett övergångsställe ska tas bort och ersättas med asfalt.

När gatuarbetet är avklarat kommer fortsatt asfaltering göras på den västra gång- och cykelvägen längs samma sträcka. Förhoppningen är att den asfalteringen ska vara klar till vecka 25 men arbetet kan även sträcka sig över till vecka 26.

ANNONS

LÄS MER: Göteborgsvägens potthål prioriteras av kommunen

LÄS MER: Beskedet: Då öppnar E6 för trafik igen

ANNONS