Hotfullt kedjebrev sätter skräck i Uddevallas barn

Ett hotfullt kedjebrev har den senaste veckan spridit sig mellan barn i Sverige. I brevet står det att ett spöke kommer att döda barnen om de inte skickar vidare det till tio personer inom en vecka. Nu har brevet nått barn i Uddevalla.

ANNONS
|

Meddelandet kommer från det fiktiva spöket "Theresa Fidalgo" och är en gammal spökhistoria som översatts till svenska. Brevet är skrämmande och innehåller delvis detta:

"Hej..... Jag heter Theresa Fidalgo. Jag är ett spöke. Du läste rätt, jag dog år 1983. Var inte rädd jag har inte mördat nån, men jag kommer att mörda just DIG. Om du inte skickar detta till över tio personer inom veckan så kommer jag att stå i ditt rum på natten".

Om inte barnen följer anvisningarna hotas de med att bli dödade i sömnen.

En orolig förälder, vars dotter är i tioårsåldern och går på en skola i Uddevalla, har hört av sig till Bohusläningen och berättat om hur skärrad hennes dotter blev av meddelandet.

ANNONS

"Hon var jätterädd och grät"

– När hon kom hem visade hon meddelandet för mig. Hon var jätterädd och grät. Man får försöka förklara att det inte är på riktigt, säger hon.

Mamman berättar att dottern hade svårt att sova på kvällen och var allmänt orolig.

– Hon vågade inte blunda för då trodde hon att spöket skulle stå där. Allt blev läskigt för henne. Det räckte med att grannen gick upp för trappan för att hon skulle bli rädd, säger föräldern.

På Herrestadskolan har man uppmärksammat kedjebreven.

– Några barn har fått det här brevet som tydligen är ett gammalt kedjebrev som fått nytt liv igen. Vi informerar alla föräldrar så att de kan prata med sina barn och förklara för dem att det bara är en skröna, säger Eva Johansson, rektor på Herrestadskolan.

Eftersom brevet är hotfullt och riktar sig mot barn skickar många vidare meddelandet på grund av rädslan.

– Nu är det viktigt att föräldrarna får veta att det här pågår så att de kan ta diskussionen med sina barn, säger Eva Johansson.

Kedjebrevet sprids just nu vi sociala medier och sms.

ANNONS