Alexander Rahm, Uddevalla näringsliv, meddelar att Bomässan och Idrottsgalan ställs in.
Alexander Rahm, Uddevalla näringsliv, meddelar att Bomässan och Idrottsgalan ställs in. Bild: Ingvar Spetsmark

Idrottsgalan och Bomässan ställs in

Efter regeringen stoppat alla allmänna sammankomster där över 500 personer vistas ställs nu både Bomässan och Idrottsgalan 2020 i Uddevalla in. Men pris ska delas ut ändå.

ANNONS
|

Efter regeringens beslut är det flera evenemang runt om i Sverige som fått ställa in. Detsamma gäller även Bohuslän och listan har förlängts ännu lite mer efter att Uddevalla näringsliv meddelat att både Bomässan – Bo i Uddevalla och Idrottsgalan 2020 ställs in.

– Nej, men det är klart att det är tråkigt att det inte blir som det var tänkt från början. Idrottsgalan är inställd men vi ska ju naturligtvis hylla de som ändå skulle få priserna. Det går fortfarande att nominera till Folkets pris till och med den 20 mars, säger Alexander Rahm på Uddevalla näringsliv.

ANNONS

Idrottsgalan kommer fortfarande att äga rum men inte på det sättet som det var tänkt från början.

– Det är ju tråkigt att det inte får arrangeras i den formen som det var tänkt med musik och god mat men det viktigaste är att dela ut priserna och hylla de som ska hyllas, det är det viktigaste.

Letar nytt datum

Bomässan skulle äga rum den 18 april i Åhléns gamla lokaler i Gallionen. När Bomässan kommer att hållas nu när den blivit uppskjuten är oklart men enligt Alexander Ramh blir det i höst.

– Bomässan flyttar vi till november och förhoppningsvis kommer vi köra samma form och lokal. Planeringen rullar på som vanligt. Nu gäller det att spika datum och få samma lokal, sälja montrar och göra ett bra program.

Via sociala medier har Uddevalla näringsliv förmedlat att de har ställt in de olika evenemangen och responsen har varit väldigt positiv.

– Egentligen bara positiv. De som är utställare har meddelat att de hänger på och alla har förståelse. Man får anpassa sig, regeringen bestämmer, säger Alexander Rahm.

ANNONS