Lämnar Uddevalla för toppjobb i grannkommunen

Munkedal har gjort klart med en ny kommundirektör. Det blir Lisa Cronholm som lämnar samhällsbyggnadsförvaltningen i Uddevalla för grannkommunen.

ANNONS
|

När nuvarande kommundirektören Ylva Morén fick jobb som vd för bostadsbolaget Poseidon i Göteborg började Munkedals kommun rekrytera en ersättare. Nu är det klart vem det blir.

– Jag ser fram emot att få vara en del av Munkedals kommuns positiva utvecklingsresa med fokus på tillväxt, samverkan och trivsel, säger Lisa Cronholm i ett pressmeddelande.

Kommer från toppjobb

Lisa Cronholm kommer närmast från en tjänst som chef för avdelningen myndighet på samhällsbyggnadsförvaltningen i Uddevalla där hon bland annat jobbat med bygglovsfrågor. Hon är civilekonom i grunden och har tidigare haft uppdrag för Västvatten bland annat.

Kommunstyrelsens ordförande i Munkedals kommun Louise Skaarnes säger sig vara mycket nöjd med valet av Lisa Cronholm.

ANNONS

– Vi i personalutskottet var eniga om att välja Lisa Cronholm, säger Skaarnes i pressmeddelandet.

Börjar sin tjänst i januari

Lisa Cronholm bor i Uddevalla och börjar sin nya tjänst i Munkedal i januari. Nuvarande kommundirektören Ylva Morén inleder sin nya tjänst som VD för bostadsbolaget Poseidon i Göteborg i början av oktober. Under hösten Johanna Eklöf, chef för välfärdsförvaltningen i Munkedal, att tillfälligt ta rollen som kommundirektör.

ANNONS