Mamman misstänkt för inblandning i mordbrand

Villan på Hässleröd brann ner till grunden. Två personer – villaägaren och en bekant – är sedan tidigare häktade. Nu är även kvinnan i familjen misstänkt för försök till grovt bedrägeri.

ANNONS
|

Det var den 30 juli som räddningstjänsten larmades till villan på Hässleröd som stod i lågor. På plats kunde man konstatera att huset inte var värt att rädda. I huset bodde en barnfamilj som då var på semester.

LÄS MER: Familjens villa brann ner till grunden

Några dagar senare gick en man i 30-årsåldern till polisen och berättade att han hade uppgifter att lämna om branden. Tre dagar senare häktades han, på sannolika skäl misstänkt för mordbrand. Han hade då tydliga brännskador i ansiktet. – Min klient erkänner att han har tänt eld på huset, sade försvararen Michael Hansson då.

ANNONS

LÄS MER: Bekant har erkänt mordbrand

Nästkommande tisdag kom nästa anhållande, den här gången var det mannen i familjen som frihetsberövades – misstänkt för försök till grovt bedrägeri. Efter att mannen häktats av tingsrätten förra fredagen bekräftade åklagaren Caroline Fransson att misstankarna mot mannen hade med den nedbrunna villan att göra.

LÄS MER: Villaägaren misstänkt

Nu visar det sig även att kvinnan i familjen, mamman, kan ha med branden att göra.

Kvinnan har förhörts som misstänkt för försök till grovt bedrägeri, men något frihetsberövande är inte aktuellt. – Nej, det är fortsatt två frihetsberövade. I övrigt vill jag inte kommentera utredningen eftersom jag fortfarande bedömer att vi är i ett inledande skede, säger Caroline Fransson till Bohusläningen.

Den manlige villaägaren är inledningsvis häktad till fredagen den 26 augusti. Vad gäller mannen som är misstänkt för mordbrand har åklagaren i dag lämnat in en begäran om två veckors åtalsförlängning. Sedan hoppas hon att utredningen ska vara klar.

ANNONS