Parksommar levererade både på plats och digitalt

Årets Parksommar arrangerades i Margretegärdeparken torsdag till lördag förra veckan. I år med publik på plats samtidigt som konserterna livesändes via Bohusläningen och arrangörerna är nöjda.

ANNONS
|

– Det var grymma spelningar och vi hade mycket personal på plats för att kunna genomföra arrangemanget och alldeles lagom med publik i parken, det har gått över förväntan bra, säger arrangören Pontus Blom från Kultur- och fritid.

LÄS MER:Parksommar 2021 över - en lyckad och efterlängtad musikfest

Det är fjärde året i rad som Uddevalla kommun arrangerar Parksommar och de senaste två somrarna har påverkats av rådande pandemi. Förra året genomfördes arrangemanget utan publik, men för att människor ändå skulle få ta del av konserterna kunde de livestreamas via Bohusläningens hemsida.

Pontus Blom.
Pontus Blom. Bild: Elin Gustafsson

Den här gången kunde Parksommar genomföras både och med en livesändning som föregående år men också med publik på plats.

ANNONS

LÄS MER:Parksommar Lördag 14 augusti

LÄS MER:Direkt: Parksommar Fredag 13 augusti

LÄS MER:Parksommar Torsdag 12 augusti

Möjligheten att sända live är någonting som arrangören Pontus Blom tycker är bra, han tycker det är ett bra komplement om man inte känner sig bekväm att vistats bland folk, eller om man inte har möjlighet att närvara fysiskt.

– Jag tror man behöver tänka till en extra gång och det har blivit tydligt under året och att då kunna följa med online är det bästa av två världar. Inte bara för Parksommar utan för arrangemang av olika slag.

Parksommar lockade många

Årets artister lockade också människor till Margretegärdeparken. Pontus berättar att under torsdagen var besökstalet runt 300-350, på fredagen kom dock regnvädret i vägen och publiken mättes till 250, men under lördagen steg antalet till 300 och det är bra, tycker han.

– Det har varit bra, vi hade förberett för 400, så det har funnits gott om plats för alla, säger Pontus.

LÄS MER:Nu har Parksommar dragit igång: ”Det är bara glädje”

Under torsdagen spelade Charlottas Burnin ´Trio och Electric Hydra, på fredagen spelade Ellen Krauss och Alhabats och som avslutning under lördagen spelade Spela Död och Hederos och Hellberg.

– Tre väldigt bra konsertkvällar och alla hade något unikt.

När människor inte kunnat gå på evenemang eller kulturella tillställningar i lika stor utsträckning som tidigare, blir känslan påtaglig när man äntligen får gå på en tillställning som Parksommar.

ANNONS

– Det är verkligen speciellt, det har man längtat till, säger Pontus.

Kultur och Fritid är nöjda

Parksommar 2021 blev lyckat och arrangörerna är nöjda och glada efter dagarna och det är inte omöjligt att det återkommer nästa år.

– Det blir säkert ett återkommande arrangemang. Vi får se i vilken form det blir, säger en nöjd Pontus.

bohuslaningen.se hade omkring 5000 besök på Parksommar digitalt.

ANNONS