Polisen söker försvunnen man i Uddevalla

Polisen söker en försvunnen man i Uddevalla. Mannen är i 50-årsåldern och har varit borta sedan 12-tiden på måndagen. På tisdagseftermiddagen engagerades Missing People i försvinnandet.

ANNONS
|

Polisen har under måndagskvällen sökt efter en försvunnen man i 50-årsåldern. Polisen har gått ut med en efterlysning på sin Facebook-sida.

Mannen ska ha gått hemifrån vid 12-tiden och brukar ta långa promenader cirka fyra timmar dagligen. Men vid 23-tiden hade han fortfarande inte kommit hem.

Polisen går ut med signalement om att han hade svarta byxor, svart kavaj och joggingskor. Han kan uppträda förvirrat.

Mannens mobil var senast uppkopplad kring Sundstrand.

– Vi har inget aktivt sök just nu det är ett för stort sökområdet så vi kan inte göra så mycket mer i natt, sa Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen strax före midnatt på måndagen.

ANNONS

Under tisdagsförmiddagen var mannen fortfarande försvunnen. Polisen sökte aktivt under dagen och har även haft dialog med frivilligorganisationen Missing People. På tisdagseftermiddagen engagerades Missing People i försvinnandet. Men i nuläget planeras ingen stor sökinsats eftersom man inte vet var någonstans man ska börja.

– Vi har inga sökområden än. Det vi kommer göra är att ha internsök med bil där vi som är utbildade åker runt i Uddevalla i olika områden, berättade Jeanette Hammar, vice verksamhetsledare för Missing People Fyrbodal, under tisdagen.

Organisationen har lagt ut en efterlysning på sin Facebooksida i hopp om att någon ska lämna uppgifter som kan leda framåt.

Om någon har några uppgifter att lämna uppmanar polisen att man kontaktar dem på 114 14.

ANNONS