Två dömda efter poliskrock

I januari försökte de två männen köra ifrån en polisbil i Himle, vilket slutade med flera krockar. Därefter hittades narkotika i bilen.

ANNONS
|

Det var den 21 januari som två Uddevallabor var på väg norrut från Malmö. På E 6 i höjd med Himle lade en polispatrull märke till bilen och beslutade att kontrollera den. När männen upptäckte att de var förföljda försökte föraren köra ifrån, vilket ledde till att han körde mot enkelriktat och vid ett tillfälle kolliderade hjul mot hjul med polisen. I förhör säger mannen att han fick panik och försökte ta sig därifrån, men att han inte försökt köra på poliserna. Enligt poliserna var det svårt att avgöra om mannen siktade på dem eller försökte ta sig förbi. Färden gick ut på E 6 igen, men duon fick snart punktering och stannade. Innan dess hade polisen vid två tillfällen försökt preja bilen för att få stopp på den.

ANNONS

Varbergs tingsrätt anser att mannen genom sitt körsätt hade kunnat orsaka en olycka och personskador på både sin passagerare och poliserna. Han döms därför för grov vårdslöshet i trafik. Han döms även för ringa narkotikabrott, rattfylleri och grov olovlig körning. Straffet blir skyddstillsyn och samhällstjänst då mannen visat tecken på att ta tag i sitt liv. Han ska dock betala skadestånd på 50 000 kronor för skadorna på polisbilen.

Passageraren i bilen döms till sju månaders fängelse för ringa narkotikabrott vid tillfället på E 6 och 21 fall av narkotikabrott i Uddevalla, sedan man påträffat cannabis hos honom. Man anser det dock inte bevisat att han haft för avsikt att sälja det, mer än till två personer. Polisen förverkade också 67 804 kronor som tros komma från brottslig verksamhet.

ANNONS