Uddevallabor drabbade av internetproblem

En del Uddevallabor upplever just nu problem med internetuppkopplingen. Orsaken till problemen är att Uddevalla Energi utvecklar sin fibertjänst och byter kommunikationsoperatör.

ANNONS
|

Har du haft problem med att strömma din favoritserie den senaste tiden? I så fall är du inte ensam. Bohusläningen har varit i kontakt flera med kunder hos Uddevalla Energi som har haft problem med internetuppkopplingen i dagarna.

Problemen beror på Uddevalla Energis pågående byte av kommunikationsoperatör. Ett arbete som pågår under december. Något som normalt sett inte påverkar kunderna, men som just i samband med bytet av leverantör kan ställa till det.

– Vi har migrerat 3 500 kunder nu, och cirka tre procent får någon form av bekymmer, säger Björn Wolgast, vd på Uddevalla Energi

De vanligaste felen kan enligt Uddevalla energi enkelt åtgärdas med att bryta strömmen på utrustningen och starta den igen.

ANNONS

– Vi hjälper naturligtvis gärna till, men det första kunden behöver göra om den får problem är att kontakta sin tjänsteleverantör, alltså typ Telia eller Bahnhof beroende på vilken leverantör den enskilde valt, säger han.

Alla Uddevalla Energis kunder ska vara överförda till den nya tjänsten under december månad, är tanken.

ANNONS