Ferraribilar flockades i Bohuslän

På Mossholmens Marina på Tjörn hölls det under lördagen en träff för Svenska Ferrariklubben. Hit kom sportbilsägarna för att umgås med varandra, fika och visa upp sina fordon för den nyfikna allmänheten.

ANNONS
|

Tolv bilar av märket Ferrari brummar i ett karavantåg genom Bleket ut till Mossholmens Marina. På den stora parkeringsplatsen ställs de låga bilarna prydligt upp på två led med huvarna mot varandra.

– Jag funderar på om jag vill ha en cabriolet eller en coupé, säger åskådaren Clas-Olof Kronogård skämtsamt.

”Man måste få drömma lite”

Egentligen finns inga planer för honom att köpa den exklusiva sportbilen men han förklarar bestämt att ”Man måste få drömma lite”. Han är en av många nyfikna som är på plats för att få en närmre titt på Ferraribilarna.

– Ferrari är top of the top. Det är det bästa märket i Formel 1. Och så är det en fantastiskt vacker bil också, berättar Clas-Olof Kronogård.

ANNONS

”Det är så stora ytor här”

Det är Svenska Ferrariklubbens kassör, Susanne Andersson, som tillsammans med Ingemar Johansson har dragit ihop dagens träff. Susanne bor precis intill Mossholmens Marina anordnade även fjolårets årsstämma på platsen.

– Det är så stora ytor här och så ville jag visa upp hur jag bor också. Jag frågade Marinan om jag fick ha 20 bilar parkerade här i två dagar, berättar hon.

Klubbmedlemmarna ska umgås och äta mat ihop. Precis intill parkeringen står långbord med räksmörgåsar uppdukat för några trevliga timmar tillsammans. Men först ska allmänheten mingla runt och lära känna ägarna och deras sportbilar.

– Man går och sparkar däck, som vi brukar säga, berättar träffens initiativtagare Susanne Andersson och skrattar.

ANNONS