Jättespindel hittad - i affärens fruktdisk

Det är inte varje dag man hittar en stor, hårig spindel i fruktdisken. Men det var precis vad personal på Ica Maxi i Jönköping gjorde under måndagseftermiddagen. Martina Trofast filmade händelsen. – Jag rös i hela kroppen när jag såg den, berättar Martina om spindeldramat.

ANNONS
|

Det var vid fyra-tidenpå måndagseftermiddagen som upptäckten gjordes. En stor och hårig spindel hade lyckats ta sig in i en Ica Maxi-butik i Jönköping- och rätt ned i fruktdisken,vilket Jnytt skrivit om.Chockade kunder samlades runt disken för att se det häpnadsväckande. En av dem som precis skulle handla frukt var Martina Trofast, men när hon märkte vad som gömde sig bland äpplena - avstod hon. Istället filmade hon dramatiken när spindeln fångades. – Den var så himla stor. Jag gillar inte spindlar och kände bara "usch". Jag är glad att det inte var jag som hittade den, berättar Martina.

ANNONS

Istället var det två av Ica Maxis anställda som gjorde upptäckten. Efter en stunds betänketid kom de fram till hur de skulle lösa situationen. – Vi hörde dem diskutera hur de skulle gå tillväga. De tänkte först ta en burk att fånga den med, men till slut tog de en håv och håvade in den, säger Martina.

Butikschef för livsmedelsvarorpå Maxi är Oskar Henningsson och han var minst sagt chockad. – På mina tolv år har jag aldrig hört om något liknande. Det var nog en once in a lifetime. Men allt gick bra, den satt still och vi kunde fånga in den,säger han till jnytt.

Efter att de hade fångat spindeln transporterades den till Tropicarium vid Kolmordens djurpark. Det är fortfarande oklart vad det var för spindel och hur den tagit sig till butiken. Men enligt Martina Trofast borde det inte vara en svensk spindel. – Här är ju spindlarna minimala, så jag tror inte att den var svensk, säger hon.

Kommer denna händelse att påverka ditt framtida handlande? – Jag kommer verkligen att titta extra hädanefter, Men sådan tur är så händer inte detta så ofta, jag känner mig ganska lugn, säger Martina.

ANNONS