Man skjuten till döds på gym i Göteborg

En man i 25-årsåldern har dött efter att ha blivit skjuten inne på gymmet Nordic Wellness i Tuve, bekräftade polisen under torsdagskvällen.
Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Ingen misstänkt gärningsman är ännu gripen.

ANNONS

Larmet om en skottlossning inne på gymmet Nordic Wellness i Tuve, på Hisingen i Göteborg kom in klockan 18.21 under torsdagen.

– Skottlossningen har skett inne på gymmet. Flera personer har befunnit sig inne på gymmet och tagit sig ut i samband med skottlossningen, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson initialt.

Polisen bekräftade senare under kvällen att en man i 25-årsåldern dött av sina skador. Mannen ska vara känd av polis sedan tidigare.

Mannen blev skjuten i huvudet på nära håll, enligt uppgift till GP.

Hans anhöriga har underrättats.

Erik Nord: ”Ingen omedelbar koppling till gängkonflikterna”

Den avlidne mannen var bosatt på Hisingen, inte långt från den plats där han mördades. Han förekommer i belastningsregistret och dömdes nyligen i Göteborgs tingsrätt till skyddstillsyn för ett antal mindre allvarliga brott.

ANNONS

Mordet är det andra bekräftade i Storgöteborg och den femte skjutningen i offentliga miljöer hittills under 2022. Enligt en källa till GP gick polisen upp i en särskild händelse efter det som hänt.

Erik Nord, chef för polisen i Storgöteborg, kommenterade sent igår kväll dödsskjutningen i Tuve:

– Vi ser i nuläget ingen omedelbar koppling till gängkonflikterna som vi har i Göteborg. Men moduset, tillvägagångssättet, talar för att det skulle kunna vara en del i något större. Vi får helt enkelt avvakta och se vad utredningen kommer fram till.

Misstänkt lämnade gymmet

Enligt GP:s reporter på plats var det en stund efter händelsen ett tiotal polisbilar och ett stort antal poliser innanför den avspärrning som upprättades på parkeringen utanför gymmet. Det var även en polishelikopter i luften.

– Det pågår fortfarande ett stort arbete på platsen men det är fortfarande ingen gripen. Det hålls ett stort antal förhör, säger Anna Göransson.

En förundersökning gällande mord och grovt vapenbrott är inledd.

Polisen har i nuläget ingen identitet på någon misstänkt gärningsman men vittnen såg en person lämna platsen i samband med dådet.

– Det är en person som också har lämnat gymmet och misstänks vara den som har skjutit, sa Anna Göransson initialt.

ANNONS

Polisen var kvar på platsen under natten och även avspärrningarna var kvar. Polisen genomför en brottsplatsundersökning och har hållit ett antal förhör.

– Jag vet att vi har förhört ett gäng intressanta personer, vittnen och dylikt. Vi kommer hålla kvar avspärrningarna hela natten, säger vakthavande befäl Sebastian Börjesson vid 03.45 på natten till fredagen.

Vid den tidpunkten hade polisen heller inte gripit någon misstänkt person.

– Inte som jag känner till, säger Sebastian Börjesson.

Nordic Wellness vd: ”Fruktansvärd händelse”

Magnus Wilhelmsson, vd för Nordic Wellness, sa under kvällen till GP att personalen på gymmet inväntade information från polisen på plats.

– Det är en fruktansvärd händelse och vi har personal på plats och har satt igång vår krisberedskap.

GP har varit i kontakt med Jörgen Thorén, lokalpolischef på Hisingen, som i nuläget inte vill kommentera händelsen.

ANNONS