En personbil började av okänd anledning att brinna på en grusplan nära en gård i Blåhakerud, utanför Färgelanda på lördagskvällen. Bilen var övertänd när räddningstjänsten kom fram och den gick inte att rädda.
En personbil började av okänd anledning att brinna på en grusplan nära en gård i Blåhakerud, utanför Färgelanda på lördagskvällen. Bilen var övertänd när räddningstjänsten kom fram och den gick inte att rädda. Bild: Olof Ohlsson

Personbil i brand utanför Färgelanda

Strax innan halv åtta på lördagskvällen fick SOS ett larm om en personbil som brann på en grusplan i Blåhakerud utanför Färgelanda. – Bilen var helt övertänd när vi kom dit, säger Tony Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

Enligt de första uppgifterna från SOS brann en bil på vägen ovanför Blåhakerud. Räddningstjänsten var på plats med två enheter strax innan klockan 19:30, och meddelade senare att bilen stod på en grusplan vid en gård. Bilen stod i lågor när brandbilarna kom till platsen.

– Den var helt övertänd när vi kom dit. Vi lät den brinna upp, det var ingen idé att försöka släcka den, säger Tony Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Fordonet ska enligt uppgifter stått ungefär hundra meter från närmsta byggnad, vilket gör att spridningsrisken var låg.

Vet ni hur bilen började brinna?

ANNONS

– Ingen aning. Ägaren var i närheten och hade bilen igång när den började brinna.

Ingen blev skadad i samband med branden och räddningstjänsten lämnade strax innan klockan 20.

ANNONS