Rån mot västsvensk guldsmedsbutik

Två maskerade män rånade en guldsmedsbutik i Varberg på måndagsförmiddagen.

ANNONS
|

Två maskerade män kom vid halv elva på måndagsförmiddagen in i butiken Victorins Guld i centrala Varberg och tog med sig ett antal brickor med guldföremål på. En av männen hade ett pistolliknande föremål.– De länsade i stort sett hela disken och kom även över kontanter, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen, till hn.se

Rånarna sprang därefter ut ur butiken. Ett vittne såg en av rånarna cykla iväg och en väktare ska ha sprungit efter. Rånaren ska sedan ha ramlat av cykeln och tappat en väska när han var mitt emot teatern.

En person som sprang efter hörde av sig till polisen och berättade att man hittat en av väskorna som rånarna använt sig av.– I väskan låg en del av rånarbytet, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Ett annat vittne kontaktade polisen och berättade att man hade hittat lösa smycken på marken samt att man sett rånarna cykla från platsen.

Troligen cyklade rånarna åt olika håll för även på Norra Vallgatan, vid Flickskolans gymnastiksal, fanns spår efter rånet. På kullerstenen låg en väska samt flera brickor med smycken utspridda.

Flera polispatruller tillkallades och helikopter och hundpatrull sökte av närområdet. – Det finns uppgifter om att några bilar har kört väldigt vårdslöst inne i centrala Varberg och någon har också sett två bilar som kört vårdslöst i närheten av brandstationen. De bilarna var på väg mot E 6, sade Christer Fuxborg vid elvatiden på måndagen.Strax före klockan 13 uppgav polisen att man kontrollerat ett antal fordon.– Vi har en ”ring” runt Varberg, för att se om någon av de misstänkta bilarna kan tänkas passera, sade Christer Fuxborg.I övrigt har man förhört personal och vittnen på brottsplatsen.– Det har kommit många bra tips under resans gång och flera spaningsuppslag från allmänheten.

Enligt polisen har ingen person inne i butiken kommit till fysisk skada.Vid halv två på måndagseftermiddagen uppgav polisen att fem män har gripits och förts till polisstationen för förhör. Polisen vill i nuläget inte kommentera vilka männen är eller var de har påträffats på grund av att det kan finnas ytterligare personer som kan vara intressanta för utredningen.

ANNONS
ANNONS