Så ska hotade specialistvården räddas

Hur NU-sjukvårdens specialistsjukvård ska bedrivas när dagens aktör Aleris lämnar har varit oklart. Nu har ett beslut fattats – och det lutar mot att NU-sjukvården får göra det själva, rapporterar Dalslänningen.

ANNONS
|

Den viktiga specialistsjukvården vid närsjukhusen i Lysekil, Strömstad, och Bäckefors har varit hotad sedan det blev känt att Aleris, som bedriver vården idag, valt att lämna vid avtalets slut den 31 oktober i år.

För några dagar sedan avbröts dessutom upphandlingen om vem som ska bedriva specialistsjukvården därefter. Detta berodde på att det inte kommit in några anbud.

På torsdagseftermiddagen tog dock Norra hälso- och sjukvårdsnämnden ett beslut som leder till att NU-sjukvården mest troligt kommer att driva specialistsjukvården i egen regi.

– Vårt mål är att vi den 1 november ska ha löst det här, säger Linda Jansson (M), ordförande för Norra hälso- och sjukvårdsnämnden, till Dalslänningen.

ANNONS

Nu ska ansvarig tjänsteperson tillsammans med NU-sjukvården omgående ta fram förslag som kan säkerställa tillgången till nära specialiserad vård i Fyrbodal.

ANNONS