Västsvensk man gripen med bomb i Bromma

Mannen som i fredags greps med en bomb på ett hotell i Bromma är hemmahörande i Trollhättan. Han är tidigare dömd för flera andra brott. Mannen greps tillsammans med en kvinna och i eftermiddag hålls häktningsförhandling.

ANNONS
|

Paret, båda i 20-årsåldern, är misstänkta på sannolika för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Kvinnan lever med skyddade personuppgifter, men hon har tidigare jobbat – enligt tidningen Expressen – på bland annat en av landets största nyhetsredaktioner som journalist.

Expressen skriver att paret greps på ett hotellrum där hade en "kraftig bomb" i en väska. Polisen ska ha bekräftat att det handlar om ett explosivt föremål. Även vapen påträffades i rummet.

Polisen har hållit flera förhör under helgen. Båda misstänkta förnekar brott.

Trollhättebon, som enligt Expressen, hölls häktad i Uddevalla senast för ett år sedan misstänkt för två fall av olaga hot. Då hade han vid upprepade tillfällen hotat sin far till livet med någon typ av tillhygge. Mannen släpptes efter två veckor och åtal ska senast vara väckt först i mars i år. Han har flera andra domar bakom sig, bland annat för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och olaga hot.

ANNONS

Kvinnan har tidigare dömts för ringa narkotikabrott.

Under helgen uttalade sig inte mannens försvarsadvokat, men kvinnans advokat Jan Freij säger till Expressen:

– Det enda jag kan säga är att hon förnekar brott och att hon har en rimlig berättelse. Och att hon mår dåligt, är nervös och ängslig.

[Texten uppdateras]

ANNONS