Joel Hansson är programledare och producent för Bohusläningens nya sportpodd.
Joel Hansson är programledare och producent för Bohusläningens nya sportpodd. Bild: Matilda Spetz

Bohusläningen startar nya podcasten Mixade zonen

Bohusläningen startar nu den nya sportpodden Mixade zonen där lokala sportprofiler berättar om sina upplevelser, drivkrafter och framgångar från idrottens värld.

ANNONS
|

Programledare för den nya podden är Bohusläningens sportreporter Joel Hansson.

– Jag lyssnar själv på mycket poddar och tänkte att vi givetvis borde ha en sportpodd på Bohusläningen där vi intervjuar lokala sportprofiler. Det tror jag verkligen att våra läsare och lyssnare kommer att uppskatta, säger Joel Hansson.

Syftet med podden, som fått namnet Mixade zonen, är att den som lyssnar ska få en ännu större inblick i lokala sportprofilers vardag.

– I en artikel kan du som journalist breda ut dig till viss del, men inte ens i närheten så mycket som du kan göra i en podd. Jag vill att du som lyssnar ska få känslan av att du trippar bakom kulisserna och får tillgång till material om sportprofilerna som är något alldeles extra.

ANNONS

– Sedan hoppas jag att podden kommer innebära en ny typ av publik för Bohusläningen. Att människor som gillar poddar börjar följa oss och sedan får upp ögonen för vår viktiga och skickliga journalistik som vi producerar varje dag på olika plattformar.

Joel Hansson hoppas att de som lyssnar ska få en ännu större inblick i de lokala sportprofilernas vardag.
Joel Hansson hoppas att de som lyssnar ska få en ännu större inblick i de lokala sportprofilernas vardag. Bild: Matilda Spetz

Världsstjärnan gästar i första avsnittet

I premiäravsnittet, som släpps på onsdag den 5 maj, är MMA-fajtern och världsstjärnan Jack Hermansson från Uddevalla i fokus.

– En idrottsman och människa som har fått uppleva otroliga toppar och dalar i sitt liv. Jag är väldigt glad och nöjd över det första avsnittet som jag tror att alla som lyssnar kommer att bli starkt berörda av, berättar Joel Hansson.

I avsnittet berättar Hermansson om hur han för drygt tio år sedan lyckades vända livet från botten till toppen i MMA-ligan UFC (Ultimate fighting championship). Han berättar också om rollen som kändis och sitt stora mål i karriären – att bli bäst i världen.

Varför valde du just Jack Hermansson?

– För att Jack Hermansson har varit med om så otroligt mycket i sitt liv trots att han bara fyller 33 år i sommar. Hans livshistoria är verkligen intressant. Hur han med små medel och tuffa förhållanden lyckats bli en världsstjärna i världens största liga i kampsporten MMA. Ett extra plus är att han är en skicklig berättare som är duktig på att uttrycka vad han tycker och känner.

ANNONS

Därefter kommer ett nytt avsnitt släppas – med nya berättelser och fördjupningar – varje onsdag i sex veckor.

– Det har varit otroligt roligt, inspirerande och lärorikt. Jag är i grunden utbildad radiojournalist och har saknat att använda min verbala kompetens som journalist på Bohusläningen. Därför har det varit stimulerande för mig att få göra den här sportpodden. Sedan ska jag erkänna att jag är väldigt spänd över responsen från lyssnarna, säger Joel Hansson.

Mixade zonen

Lokala sportprofiler berättar om sina upplevelser, drivkrafter och framgångar från idrottens värld.

Podcasten har premiär på onsdag den 5 maj. Därefter kommer ett nytt avsnitt i veckan, varje onsdag.

Avsnitten går att höra på bohuslaningen.se eller här:

Spotify | Acast

ANNONS