Manchester City leder Premier League med elva poäng och har båda titlar och rekord inom räckhåll. Arkivbild.
Manchester City leder Premier League med elva poäng och har båda titlar och rekord inom räckhåll. Arkivbild.

City nära Guardiolas segerrekord

19 raka segrar som tränare för Bayern München. Nu är Pep Guardiola på väg att slå sitt rekord med segermaskinen Manchester City.

ANNONS
|

Bortsett från krysset i andra ligaomgången mot Everton har Manchester City vunnit samtliga matcher i Premier League. Och säsongens enda förlust kom i en betydelselös Champions League-match mot Sjachtar Donetsk när City redan vunnit gruppen.

Hemma mot Bournemouth kan City ta 17:e raka segern i ligan. Även om spelschemat traditionellt i England är tätt över jul och nyår ser motståndet överkomligt ut. Den överlägsne serieledaren möter krisklubben Newcastle, bottenlaget Crystal Palace och Watford. Segrar där och City slår Bayern Münchens vinstrekord i de fem största ligorna på 19 raka trepoängare från 2013-2014.

Fyra titlar

Vem som tränade Bayern då? Pep Guardiola.

City avancerade till semifinal i ligacupen i veckan och har chans på fyra titlar. Men Guardiola gör vad han kan för att dämpa förväntningarna.

ANNONS

- Glöm det. Det kommer inte att hända, säger spanjoren om möjligheten att vinna fyra titlar.

- Det är overkligt. I fotboll tappar man poäng, man förlorar. Jag tänker inte på titlar.

Förutom chans på titlar och segerrekord är City även inom räckhåll för att upprepa Arsenals bedrift från 2003-2004 när Londonklubben gick obesegrat genom ligan samt slå Chelseas poängrekord från säsongen efter på 95 poäng. Med Citys poängsnitt hittills i höst slutar laget på 110 poäng.

Ederson viktig

Guardiolas debutsäsong blev en besvikelse. Efter en imponerande segersvit på hösten tappade laget formen och slutade 15 poäng efter mästaren Chelsea. I somras värvade den spanske managern in flera förstärkningar, främst i försvaret, och en av de viktigaste pusselbitarna i höst är målvakten Ederson.

Den brasilianske målvakten, som anlände från Benfica i somras, har med sina skickliga fötter tillfört en ny dimension till Guardiolas passningsorienterade fotboll.

ANNONS

- Det är ett enormt ansvar att spela där bak, och det finns inte utrymme för misstag. Jag måste alltid vara fokuserad och göra mitt bästa, säger Ederson.

TT-AFP-Reuters
ANNONS