Till ettan. Dalens damer slutade trea i damernas pingistvåa men har fått en gratisplats i division 1 kommande säsong.
Till ettan. Dalens damer slutade trea i damernas pingistvåa men har fått en gratisplats i division 1 kommande säsong.

Dalens unga damlag överraskar

Dalens unga damlag fortsätter att överraska i pingistvåan. Serietoppen är jämn inför sista omgången.

ANNONS
|

Som Bohusläningens tidigare berättat anmälde BTK Dalen ett damlag till seriespel mest på prov. Några förhoppningar om att vara med i toppen fanns inte. Men Julia Fredriksson, Josefine Nilsson, Lina Andersson, Frida Niklasson och Elin Olsson har överraskat alla och inför sista omgången är laget trea i tabellen. Med chans att hota topplagen.

– Men tvåan är en lagom nivå för dessa unga tjejer. Om vi skulle gå upp får vi ta det då, säger ledaren LarsGöran Andersson.

I helgens sammandrag på hemmaplan i Kungshamns sporthall blev det två segrar för Dalen. Först mot Torslanda med 6–3 och sedan mot Ruddalen med 6–2 inför välfyllda läktare.

ANNONS

– Det var riktigt kul att det kom lite folk och tittade. Matchen mot Torslanda var vi rätt överlägsna men mot Ruddalen blev det lite hårdare. Där gjorde Lina en bragdmatch där hon slog Lovisa Hempel med 3–0 efter riktigt bra spel, säger LarsGöran Andersson.

Inför sista omgången leder Trollhättan tabellen på 22 poäng före Mariedal från Borås på 21 poäng. Trea är Dalen på 19 poäng. I sista omgången, som går i Borås, möter Dalen Torslanda lag 2 och Lekstorp.

– Som sagt, tvåan är en väldigt lagom nivå för dessa tjejerna med lagom långa resor. Det är första gången de spelar seriespel exempelvis, skulle vi gå upp i division 1 så får vi se hur det blir, säger LarsGöran Andersson.

ANNONS