Edvardsen avgjorde för Oddevold

Oddevold tog säsongens första seger i hemmapremiären mot Kristianstad. Victor Edvardsen gjorde matchens enda mål och det räckte till seger.

ANNONS
|

I premiären borta mot Assyriska åkte Oddevold på en snöplig förlust när Assyriska vände och vann i slutet. En förlust som tog hårt och var svår att skaka av sig. Därför var hemmasegern mot Kristianstad extra viktig.

– Ja, den här gången gick det vägen. Det känns jätteskönt och är viktigt för självförtroendet och moral i gruppen, säger tränaren Jonas Rehnberg.

Oddevold inledde bäst inför de 415 åskådarna på Rimnersvallen. Mido och Victor Edvardsen var pigga framåt samtidigt som Alen Kasumovic och Robin Jansson höll ihop försvaret bra.

– Jag tycker inte vi släppte till så mycket målchanser alls, och så gör vi ju ett riktigt vackert mål, säger Jonas Rehnberg.

ANNONS

Efter 20 minuter tog mycket riktigt Oddevold ledningen på ett mycket tjusigt mål från Victor Edwardsen. Mido vann bollen på mitten, samarbetade med Mikaelsson och hittade så småningom Edvardsen som fick skottläge och placerade in bollen från 20 meter.

– Det här kändes jäkligt viktigt och nu är det bara att gasa. Vi vet vad vi kan, säger matchhjälten Edvardsen efter matchen.

Kristianstad fick aldrig det där riktiga trycket mot Oddevold som försvarade sig bra mot slutet. Hemmalaget föll tillbaka ner en bit i den andra halvleken, men jobbade hårt och lyckades hålla undan den här gången. Tränaren Jonas Rehnberg var så klart nöjd med sina spelare.

– Jag tycker kanske vi borde stängt matchen lite tidigare. Vi hade lite lägen att göra det, säger Rehnberg och syftar på Midos friläge i 88:e minuten och Alen Kasumovic nick i fritt läge lite tidigare bland annat.

Mido låg annars bakom det mesta som hände framåt för Oddevolds del. Han var rörlig och sprang oerhört mycket.

– Vi trivs bra tillsammans jag och Mido. Vi är båda snabba och gör mycket mål. Sedan har vi Ahonen framåt också som är skadad just nu, så det ser bra ut, säger Edvardsen som tycker hans egen insats var okey.

ANNONS

Alen Kasumovic tog sig åt ljumsken mot slutet avd en första halvleken men spelade hela matchen trots känning. Felix Pettersson däremot hade också en känning och gick av i halvtid.

– Jag tror inte det är något allvarligare, det gör ont att spela fotboll, säger Rehnberg.

Fakta: Matchfakta

Division 1 södra

Oddevold–Kristianstad 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 Victor Edwardsen (20).

Oddevolds startelva: Sulejmen Sarajlic - Felix Pettersson, Alen Kasumovic, Robin Jansson, Andreas Bergman - Mark Fezarit, Rikard Johansson, Tobias Mikaelsson, Daniel Krezic - Victor Edvardsen (89), Mido.

Ersättare:

ANNONS