Marcus Kinhult har fått en godkänd start på tävlingen i Dubai och är klar för helgens avgörande på Europatouren.
Marcus Kinhult har fått en godkänd start på tävlingen i Dubai och är klar för helgens avgörande på Europatouren. Bild: DANIEL STILLER

Efter mardrömmen – Marcus Kinhult klarade kvalgränsen i Dubai

33:a. Det är Marcus Kinhults placering i Dubai efter två rundor. Det betyder att han klarade kvalgränsen och nu väntar en spännande helg.

ANNONS
|

Marcus Kinhult svarade för en riktig plump i förra vecka när han gjorde årsdebut på Europatouren i Abu Dhabi. Av 130 spelare slutade han på plats 123.

Men Skaftögolfaren hämtade sig snabbt.

I veckans tävling – även den i Förenade Arabemiraten – ligger han 33:a efter två spelade rundor och i scorekortet kan han notera två under par efter 36 hål.

– Det har varit två skapliga varv och än så länge är jag nöjd med förbättringarna från förra veckan. Jag har bland annat nya järnklubbor i bagen som jag är nöjd med, säger Marcus Kinhult.

Det fina spelet innebär att han och Alexander Björk är tävlingens bäst placerade svenskar inför helgens två avslutande rundor.

ANNONS

– Jag hoppas kunna fortsätta i en positiv riktning under helgen och förhoppningsvis kan jag förbättra mig, säger Kinhult.

Kämpigt för Stenson

Henrik Stenson har haft det betydligt tuffare i Dubai och missade kvalgränsen grovt och slutade på plats 119 av 130 tävlande.

Thomas Detry från Belgien leder tävlingen med tio under par.

ANNONS