Daniel Ahonen. (arkivbild)
Daniel Ahonen. (arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson

Ahonen äntligen målskytt: "Det har jag väntat på"

Första segern på nära tre månader och första Oddevoldmålet för Daniel Ahonen.

ANNONS
|

Inför förra säsongen värvade Oddevold anfallaren Daniel Ahonen. Då var han tänkt som målskytt men fick inte spelet att stämma och slutade på noll fullträffar.

Under årets säsong har han främst spelat som defensiv mittfältare och har hittat mer rätt.

I lördagens bortamatch mot Kristianstad hittade han dessutom målet. Efter ett och ett halvt år i Oddevoldtröjan gjorde han sitt första mål för klubben. Liridon Selmani slog en snabb frispark till Ahonen som fick öppet mål sedan Kristianstads målvakt sölat och höll bollen för länge.

– Ett simpelt mål men skönt att göra mitt första för Oddevold, det har jag väntat på. Jag satte full fart från mitten och Liridon såg det, berättar 27-åringen.

ANNONS

"Blev rädda om poängen"

Där och då trodde han att det skulle räcka för seger. Oddevold hade haft det mesta av spelet och skapade en hel del målchanser.

– Det gick att känna igen oss, vi är bra nu igen men det krävs många målchanser för att göra mål. Sedan kom 1–1 för vi blev nog rädda om poängen. Det var ett tag sedan vi vann men vi får inte bli så fega och släppa in dem i matchen igen.

Kvitteringen fungerade som en väckarklocka för Oddevold som tog tag i spelet på nytt. Fem minuter före slutet nickade mittbacken Besim Almi in det andra ledningsmålet.

– Då var det segermålet. I dag var det vår dag och vi hade marginalerna med oss. Skönt och en viktig vinst i en sexpoängsmatch, säger Daniel Ahonen som nu kan se nio poäng ner till Kristianstad på negativ kvalplats.

Bedrövliga och bra

Segern var Oddevolds första efter nio matcher utan vinst. Det innebär nära tre månader sedan de vann hemma mot Åtvidaberg i juni.

– Verkligen på tiden. Vi har varit bedrövliga och vi har varit bra, nu vände det. Två kryss och en seger på de fyra senaste är ändå ett bra facit inför två tuffa matcher mot Mjällby och Tvååker, säger Daniel Ahonen som fick göra mål inför sina föräldrar som åkt en och en halv timme från Småland för att se honom spela.

ANNONS

– De är väldigt fotbollsintresserade men de får välja sina matcher. Nu ska jag följa med dem hem över helgen och bara ta det lugnt, säger den ovanlige målskytten.

ANNONS