Avstängd igen? David Johannesson (här i Gais tröja) hann spela en match med sitt Öster innan han fick en förlängd avstängning.
Avstängd igen? David Johannesson (här i Gais tröja) hann spela en match med sitt Öster innan han fick en förlängd avstängning.

Avstängd, spelklar – och avstängd igen

Utvisad och avstängd. Tillbaka som matchvinnare – och så en förlängd avstängning. Nu ska förre LSK-anfallaren David Johannesson överklaga sin dom.

ANNONS
|

David Johannesson gjorde två framgångsrika säsonger I Ljungskile SK 2013-2014. Efter det har han varit i Varberg och Gais innan han i somras blev utlånad till Östers IF i division 1 södra.

Det har gått bra för 29-åringen. Under hösten har det blivit sex mål på åtta matcher för Smålandsklubben.

Han fick också ett rött kort mot Tvååker den 1 oktober som innebar avstängning mot Oddevold i omgången efter. Veckan därpå var anfallaren tillbaka i laget igen och avgjorde toppfajten mot Norrby med matchens enda mål.

Men på onsdagen kom beskedet att Johannesson blir avstängd igen – i ytterligare två matcher efter att disciplinnämnden haft ett möte.

ANNONS

Det ska ha handlat om en armbåge från den förre LSK-spelaren. Något som han själv inte håller med om.

– Jag ska överklaga. Jag är absolut inte nöjd med att de helt och hållet går på linjemannens berättelse. Ingen annan på hela arenan har sett någon armbåge. De tar inte alls hänsyn till min version. Vi har skickat in bilder, videos och gjort allt i vår makt för att det ska bli någon form av rättvisa. Tre matcher för en grej som inte hänt, det köper jag inte, säger David Johannesson till Smålandsposten.

Står sig domen missar anfallaren Östers hemmamatcher mot Höllviken och Prespa Birlik. Efter de matcherna återstår endast sista omgången av division 1 södra då Öster möter Landskrona på bortaplan.

Tabellen toppas av Öster, två poäng före Norrby och sex poäng före Landskrona.

ANNONS