Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blomqvist sköt GFC till fjärde raka segern

Rebecka Blomqvist blev stor matchhjälte när Göteborgs FC vann mot nykomlingen Växjö DFF. Målet, som innebar, 3-2 kom i den 93:e minuten.

|

Gästande Växjö bjöd på tufft motstånd för Göteborg FC under lördagens match på Valhalla IP. Växjö tog tidigt ledning genom Ritah Kivumbi och utökade sedan genom Anna Anvegård på straff i 55:e minuten.

Efter utvisning av Växjös målvakt Katlynn Fraine i 60:e minuten ändrades matchbilden och GFC som hade flera målchanser i både första och andra halvlek kunde reducera till 2-1 genom Annahita Zamanian Bakhtiari.

Hon gjorde därmed sitt första mål för året.

Två minuter senare kvitterar GFC till 2-2 genom landslagsspelaren Elin Rubensson och i minut 93 fick Rebecka Blomqvist in det avgörande målet efter frispark av Elin Rubensson.