Dubbel lycka i Elitettan för Jennifer Davidsson och Irvina Bajramovic

Båda är anfallare, spelar i Elitettan och kommer från Orust. I helgen gjorde både Jennifer Davidsson och Irvina Bajramovic sina första mål för säsongen.
– Jag blev jätteglad och kunde inte hålla känslorna inne, säger Jennifer Davidsson.

ANNONS
|

I söndags gjorde Jennifer Davidsson sin andra match från start för sin nya klubb, Lidköpings FK, i Elitettan. Hemma mot Morön BK från Skellefteå startade hon som central forward och gjorde 1–0 redan efter fem minuter.

När hon till slut såg att bollen gick över mållinjen studsade hon av glädje. Målet var hennes första för Lidköping, som vann med 2–1 och tog säsongens tre första poäng.

– Först fattade jag inte att bollen gick in, men när jag förstod det blev jag jätteglad och kunde inte hålla känslorna inne. Mitt ansiktsuttryck visade hur glad jag blev, säger Jennifer Davidsson.

Hon utvecklar:

ANNONS

– Det är givetvis speciellt att få göra mitt första mål för klubben i en ny serie för mig. Det betyder mycket för mig eftersom jag lägger ner en hel del tid på fotbollen. Förhoppningsvis är segern bara början på något riktigt bra för laget.

”Ska inte ljuga”

21-åringen från Henån erkänner att hennes första tid i Lidköping – efter att hon lämnat IK Rössö – har varit tuff.

– Jag ska inte ljuga. Självförtroendet har gått upp och ner. Hittills har jag haft svårt att hitta det till hundra procent och det har varit svårt eftersom jag vill göra bra ifrån mig. Nu när jag har gjort mitt första mål känner jag en lättnad och förhoppningsvis kan jag och laget fortsätta att trumma på.

Bajramovic nätade också

Men det är inte bara en spelare från Orust som levererar i Sveriges näst högsta serie i fotboll. I lördags gjorde även Irvina Bajramovic sitt första mål för Mallbacken från Värmland när de slog Sundsvall på bortaplan med 5–0.

– Med tanke på att jag var skadad i princip hela förra säsongen så var det väldigt skönt för mitt självförtroende att få göra mål. I slutändan var det viktigaste att vi vann, säger Irvina Bajramovic.

LÄS MER: Revanschsugen Irvina Bajramovic jagar nya mål

ANNONS

26-åringen från Varekil har startat samtliga fyra matcher för Mallbacken i år och har fått spela på tre olika positioner: innermittfältare, central forward och ytterforward.

– Jag har fått en helt okej start på säsongen. Men vi har inte haft de bästa förutsättningarna eftersom halva laget varit smittade av covid-19 och vi har ett helt nytt spelsystem. Ändå tycker jag att vi gjorde en nästintill felfri insats i helgen mot Sundsvall, säger Irvina Bajramovic.

ANNONS