IFK Uddevalla åkte ur serien den här säsongen och får börja om i division 3.
IFK Uddevalla åkte ur serien den här säsongen och får börja om i division 3. Bild: Erik Weiefors

Efter nedflyttningen – IFK Uddevalla startar om

IFK Uddevalla startar om efter degraderingen till trean. Två nya spelare är klara för klubben som dessutom kommer att testa fler i en träningsmatch i helgen.

ANNONS

Fotbollssäsongen 2019 var tung för IFK Uddevalla. Bara fyra segrar under året innebar att laget slutade klart sist i division 2 norra Götaland och det var klart med nedflyttning redan två omgångar från slutet.

Laget har fortsatt att träna under hösten i förberedelserna inför spel i division 3 den kommande säsongen. Flera nya spelare har tränat på Kamratgården under oktober/november och två spelare har redan skrivit på. Shkelqim Nuhiji (spelade 14 matcher för IFK 2018) och Noraldin Azizi (senast i Svane) har fostrats i IFK och är nu åter i klubben.

Forwardstalang har imponerat

Ytterligare några potentiella nyförvärv får en chans att visa upp på lördag då Angered BK (trea i division 3 nordvästra Götaland) kommer till Uddevalla för en träningsmatch. Då ska bland andra Ludvig Fridolvsson (från Rosseröd) och Haidar Omar (från Oddevolds juniorlag) vara med i IFK:s lag.

ANNONS

IFK-tränaren Agim Kastrati ser också fram emot att se några av klubbens unga talanger.

– Alvin Lundgren Söderberg är en stor och stark forward som har imponerat på mig under hösten. Han är 17 år och spelade de sista matcherna i A-laget, säger Kastrati.

ANNONS