Bild från LSK:s match mot Sundsvall på Skarsjövallen i superettan säsongen 2020. Helgens regnoväder kan nu tvinga laget att flytta hemmamatchen mot Österlen till en annan arena.
Bild från LSK:s match mot Sundsvall på Skarsjövallen i superettan säsongen 2020. Helgens regnoväder kan nu tvinga laget att flytta hemmamatchen mot Österlen till en annan arena. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter regnkaoset – LSK flyttar matchen mot Österlen

Stora regnmängder riskerar att göra Skarsjövallen ospelbar och Ljungskiles andraval har också problem med rikliga vattenmängder. Var ska LSK möta Österlen på lördagen? Lösningen är nu hittad! Matchen byter ort.

ANNONS
|

Regnet faller ner över stora delar av Bohuslän. Det ställer till det för Ljungskile SK som har hemmamatch på lördagseftermiddagen. Precis som tidigare säsonger har gräsmattan på Skarsjövallen svårt att ta emot stora vattenmängder.

Därmed får matchen mot Österlens FF flyttas. Efter en planbesiktning under fredagseftermiddagen kom LSK fram till att planen inte håller för spel.

Povel Fridefors, klubbchef i Ljungskile SK, hade då redan bokat Valhalla IP i Göteborg som reservarena, men där fanns nya regnrelaterade problem.

– De säger att de har problem med att den är översvämmad, sa Fridefors som fick söka vidare efter alternativa arenor att spela på.

ANNONS

Klart med ny arena

Under fredagskvällen meddelade klubben på deras hemsida att matchen byter plats och tid för avspark. Avspark blir 16.00 på Bästkustställningar Arena i Stenungsund.

– Vi har sökt planer i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla men det är svårt att hitta en arena för division 1-fotboll. Då blev det här det bästa alternativet, säger LSK-tränaren Erik Lund som ser en fördel med matchflytten.

– Klart att man alltid vill spela på sin hemmaarena men vi har många spelare som trivs på konstgräs. En bra plan gynnar oss.

Klubben meddelar också att redan köpta biljetter fortfarande gäller.

Förra säsongen tvingades LSK att flytta de två sista hemmamatcherna från Skarsjövallen. Då blev Bravida arena tillfällig hemmaplan i matcherna mot Jönköping och Degerfors.

ANNONS