Tvåmålsskytt. Daniel Krezic var en starkt bidragande orsak till att Oddevold vann mot Kristianstad.
Tvåmålsskytt. Daniel Krezic var en starkt bidragande orsak till att Oddevold vann mot Kristianstad.

Efterlängtad hemmaseger för Oddevold

En halvlek som lovade mycket. En halvlek där segern höll på att försvinna. Till slut hade Oddevold en kreativ ytter och en trygg målvakt att tacka för poängen.

ANNONS
|

När Oddevold mötte Kristianstad på bortaplan i våras var Daniel Krezic inhoppare och senare målskytt i 2–1-segern. I söndagens match startade han i Oddevolds tremannaanfall med Viktor Mollapolci och Jacob Berg.

Bortaförsvaret fick att jobba med. Oddevold hade stor fantasi och skapade mängder med chanser under den första halvleken. Bollen ville dock inte in, men till slut drogs proppen ur.

I den 43:e minuten så hittade Oddevold en fin kombination. Daniel Wilhelmsson till Mollapolci till Krezic och den senare kunde sätta bollen i ett öppet läge någon meter från mål.

En dryg minut senare var det dags igen. Den här gången gjorde Daniel Krezic det mesta av jobbet själv när han drev upp en kontring. Efter att ha sprungit med bollen själv över hela den offensiva planhalvan kunde han lägga upp för vänstern och Oddevold hade utökat ledningen.

ANNONS

– Jacob vinner en kamp på mitten och jag får motorväg en mot en, jag låtsas gå in och sedan är det bara att placera in den, säger tvåmålsskytten Daniel Krezic.

Rättvist med den sena utdelningen.

– Vi spelar otroligt bra, vår bästa halvlek i år helt klart. Vi har spelat in oss det senaste och hittar varandra jättebra. Vi gillar att växla och det blir jobbigt för försvararna, säger Krezic om lagkamraterna i anfallet.

I den andra halvleken startade Oddevold bra, men lyckas inte punktera matchen. Istället fick Kristianstad en chans när en anfallare föll i kamp med Mark Fezarit. Straffen slogs högt och otagbart för Andreas Samuelsson i IKO-målet.

Samuelsson skulle hamna i centrum under matchens slutskede. KFC slog långa bollar in i straffområdet och satte Oddevold under press på slutet.

Någon nickskarv, ett antal inlägg och så den där räddningen med stort R.

– Jag trodde den gick in! Det bara skedde så limmade jag den, en bra räddning, sa Samuelsson om den svettiga paraden nere intill vänster stolpe som det kommer att snackas om i Oddevoldkretsarna.

Den insatsen gav tre poäng.

– Det blir nervöst när de står och slår långt men jag gillar det för då kan jag gå ut och boxa undan bollarna. Men det hade vart skönt om det slapp bli så här nervöst i varenda match, fortsatte Oddevoldmålvakten.

ANNONS

Tränaren Jonas Rehnberg stod inte still under matchens sista tio minuter.

– Det är spänning i slutet, de trycker på och har en del duktiga huvudspelare, sa Rehnberg och tyckte att det var lite onödigt spännande.

– Vi kör över dem i första och kunde ha gjort ett par mål till, men de får straffen och det är så fotboll är. De får momentum, men det är jätteskönt för killarna med en seger hemma. Det var längesedan.

Ja, senaste hemmamatchen Oddevold vann var den 23 maj då Qviding slogs med 3–1. Matchen mot Kristianstad var den sjätte hemma sedan dess.

Matchfakta

Division 1 södra

IK Oddevold–Kristianstad FC 2–1 (2–0)

Mål: 1–0 Daniel Krezic (43), 2–0 Daniel Krezic (45), 2–1 Izuchukwu Emeh (67 straff)

Oddevold: Andreas Samuelsson - Mark Fezarit, Daniel Stanisic, Alen Kasumovic, Robin Jansson - Pablo Andersson, Daniel Wilhelmsson, Fabrice Tapé - Daniel Krezic (82), Jacob Berg (89), Viktor Mollapolci (75)

Avbytare: Jonatan Hårenberg (mv), Robert Lipovac (89), Emil Niklasson (82), Tobias Mikaelsson (75), Lucas Hallberg, Alexander Hedlund

Varning, IKO: Fabrice Tapé

Domare: Jonas Karlsson

Publik: 415

ANNONS