Bild: FREDRIK AREMYR

Häckens utvecklingslag klart för Elitettan

Häcken har valt att tacka ja till att klubbens utvecklingslag får en plats i elitettan, det skriver man på sin hemsida.

ANNONS
|

Som bekant tog Häcken över Göteborg FC, då regerande svenska mästare, 2021 och har sedan dess haft ett lag toppskiktet damallsvenskan.

Klubben har dock även behållit sitt ursprungslag som nu är klart för spel i damernas näst högsta serie elitettan.

På sin hemsida meddelar Häcken att man valt att tacka ja till platsen i elitettan och att laget, som man kallar sitt utvecklingslag, därmed kommer att ta steget upp.

Häckens utvecklingslag vann division 1 ifjol, men föll i kvalet mot Trelleborg efter sanlös dramatik. Trots detta har man alltså erbjudits en plats eftersom Bergdalens IK nyligen meddelade att man drar sig ur elitettan.

ANNONS

– Det här gör oss unika i Fotbollssverige och ger oss ännu bättre förutsättningar för att kunna erbjuda spelare möjlighet till utveckling, säger ordförande Anders Billström till klubbens hemsida..

Sportchef Martin Ericsson:

– Vi kommer att kunna erbjuda våra talanger en unik miljö och unika förutsättningar både när det gäller tränings- och matchverksamhet. Vårt fokus i utvecklingslaget ligger på att skapa en miljö och förutsättningar för att både spelare och ledare ska ges möjligheter att utvecklas och kunna nå sin fulla potential och ta steget till den yttersta eliten.

ANNONS