Här är landslagets EM-tröja – med kaxigt budskap

Sverige går in i sommarens EM som en av guldfavoriterna. Nu presenteras tröjan som landslaget ska spela för medaljer i.
– Vårt lag är bättre än någonsin, och vi går in i EM med pepp och självsäkerhet, säger Stina Blackstenius i ett pressmeddelande – och förklarar lappen i nacken.

ANNONS
|

Efter VM-brons 2019 och OS-silver 2021 är Sverige rankat tvåa i världen och går in i sommarens EM i England som en av guldfavoriterna.

Med några månader kvar till mästerskapet, och samtidigt som landslaget är i Göteborg för VM-kvalsamling, presenteras tröjan som kommer användas i sommar.

Tröjan är som vanligt gul med blåa detaljer och bortatröjan är mörkblå med gula detaljer. I ett pressmeddelande skriver förbundet att ”Designen är inspirerad av Sveriges havskust, med en böljande siluett runt halsen som återspeglar formen på Sveriges kustlinje”.

Det som lyfts fram i presentationen av tröjan är dock något som inte syns under match: lappen i nacken. Där finns nämligen, under rubriken ”How to stop Sweden”, en beskrivning av hur Sverige kan stoppas på planen.

ANNONS

– I analysen avslöjar vi exakt hur vi vinner, hur vi spelar och hur motståndarlagen – kanske – har en chans att slå oss. Vårt lag är bättre än någonsin, och vi går in i EM med pepp och självsäkerhet. I sommar hoppas vi att hela svenska folket står bakom oss, det är en stor tid för vårt lag, säger den den tidigare Häcken-stjärnan, nu i Arsenal, Stina Blackstenius i ett pressmeddelande.

Oklart motstånd i EM

Helena Taube Rehnmark, marknads- och försäljningschef på Svenska fotbollsförbundet, säger att tröjan ska symbolisera Sveriges långa tradition av öppenhet.

– Sverige är ett land som är känt för transparens och öppenhet, något som ställs på sin spets med årets EM-tröja och tillhörande guide. Men årets tröja handlar lika mycket om att hylla vårt damlandslag – i år har vi stora möjligheter att vinna hela mästerskapet och de svenska damerna är en av favoriterna i EM.

I gruppspelet väntar för Sverige Nederländerna och Schweiz och vilka som står för motståndet i den tredje gruppspelsmatchen är oklart. Ryssland lottades in i Sveriges grupp med sedan den ryska invasionen av Ukraina är landet avstängs av både internationella och europeiska fotbollsförbunden, Fifa och Uefa.

EM i England avgörs 6–31 juli.

ANNONS
ANNONS