IFK kunde inte vinna den här gången heller

IFK Uddevallas segerlösa svit står sig och är nu uppe i åtta raka matcher.

ANNONS
|

Matchen hemma på Kamratgården mot Vänersborgs IF slutade 1–1. Mötet inledde den 24:e omgången och med två matcher kvar är IFK fortsatt indraget i bottenstriden av division 2-serien. Vänersborg, tabelltolva inför matchen, var också på jakt att bryta en segerlös svit, men är efter matchen uppe i fem raka.

– En bra första halvlek, men vi får ju inte vara så rädda för att förlora att vi nästan skiter på oss, konstaterat IFK-tränaren Jimmy Karlsson.

IFK inledde enligt matchplanen med att spela med tålamod och disciplin i defensiven.

Riktigt bra, säger Karlsson som sedan fick se sitt lag ta ledningen på straff genom Joakim Berggren i början av den andra halvleken.

ANNONS

Glädjen blev kortvarig. Knappt tio minuter senare kom kvitteringen genom Nils Berner - och det resultatet stod sig på ett höstruggigt och regnigt Kamratgården där delar av publiken höll värmen genom att grilla på naturläktaren.

Jimmy Karlsson kände sig inte det minsta värmd av resultatet.

– Nej, det blev Hawaii-spel i den andra halvleken och nu är det här en mental fråga. Vi pendlar i prestationen och vågar inte gå för det. Vi borde ha slagit VIF även om de kämpade väldigt bra.

Unge IFK-debutanten Emil Holm-Dahlqvist fick dock beröm av sin tränare.

– Debut med mersmak även om han tröttnade på slutet, säger Karlsson.

Närmast väntar det andra Vänersborgslaget, VFK, på bortaplan innan säsongsfinalen hemma mot Torslanda.

– Det finns inga lätta matcher i det här läget och med två avstängningar, Andreas Johansson och Sebastian Jaconelli, i nästa match blir det extra tufft.

.

ANNONS