Jimmy Karlsson, IFK Uddevallas tränare.
Jimmy Karlsson, IFK Uddevallas tränare. Bild: Nemanja Kazic

IFK Uddevalla illa ute efter ny förlust

Förlust mot Vänersborgs FK och nu ligger IFK Uddevalla skrynkligt till i botten på division 2 norra Götaland.

|

Det var en kritisk IFK-tränare som kommenterade förlusten som slutade 3–1 (1-1) till VFK.

– Vår insats är under all kritik, prestationen är riktigt dålig, säger tränaren Jimmy Karlsson.

IFK fick för all del en bra start på matchen när Joakim Berggren, redan i matchminut nummer 12, skickade in ledningsmålet, men VFK replikerade bara fyra minuter senare, och fyllde sedan på med ytterligare två mål i den andra halvleken.

"Kan avgöra själva"

Två mål som försatt IFK i ett prekärt läge inför slutomgången, och nu riskerar klubben att behöva kvalspela för att förnya sitt kontrakt med division 2.

– Det enda som är positivt är väl att vi kan avgöra själva, konstaterar Karlsson, som var hård i sin kritik av sina egna spelare:

– Vi tog inte jobbet, vårt passningsspel är till exempel inte alls bra.

Uddevalla möter Torslanda hemma i den sista omgången och kan, genom vinst där, undvika kval på egen hand.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

Vänersborgs FK–IFK Uddevalla 3–1 (1–1)

Mål: 0–1 Joakim Berggren (12), 1–1 Pontus Johansson (16), 2–1 Hampus Vajizovic (50), 3–1 Moussa Taher (65)

Domare: Admir Hasanbegovic