Jubel. Under fredagen kom IFK Uddevallas fjärde raka vinst när de bortabesegrade Stenungsunds IF.
Jubel. Under fredagen kom IFK Uddevallas fjärde raka vinst när de bortabesegrade Stenungsunds IF.

IFK Uddevalla klättrar efter fjärde raka segern

IFK Uddevalla har verkligen hittat rätt det senaste. Under fredagskvällen kom lagets fjärde raka seger.

ANNONS
|

Efter de två inledande segrarna i serien kom det sedan en tyngre period för IFK Uddevalla. Då gick det fem matcher utan att laget tog en enda seger.

Men nu verkar Jörgen Ericsons gäng ha hittat formen – och det rejält. Under fredagen kom lagets fjärde raka seger när Stenungsunds IF bortabesegrades med 2–0. Lägg då även till att endast ett mål har släppts in under de senaste fyra matcherna.

– Det känns bra. Nu har vi kommit in i ett litet stim, och det rullar vår väg. Det var väl ingen jättematch, men en typisk match som står och väger och som man till slut vinner, säger tränare Ericson och fortsätter:

ANNONS

– Vår defensiv är oerhört stabil. Och det har den egentligen varit hela säsongen. När vi har gått igenom statistik för matcherna hittills så har vi märkt att lagen skapar i stort inte så många chanser mot oss, utan våra insläppta mål har handlat om individuella grodor utan dess like. Då blir man skadad, och det är inget man kan förbereda sig på.

Men någon större förändring har egentligen inte gjorts efter den segerlösa perioden.

– Det är ju så att saker och ting tar sin tid. Ett helt nytt lag skulle spelas ihop, och ju längre tiden går desto lättare synkas man som lag. Så det har varit ganska okomplicerat egentligen. Vi har bara kört på, och varit tydliga med att man ska våga. Sedan börjar spelarna hitta varandra mer och mer, och man hittar spetsegenskaperna hos varje enskild spelare och kan använda sig av det.

Men oavsett hur mycket man förbereder sig, kan naturligtvis alltid misstag ske.

– Väldigt mycket sitter ju faktiskt i huvudet i fotboll. Därför gäller det för spelare att jobba med sådant inför match, att vara väldigt fokuserade. Men det gäller också att hitta en balans i det, där man samtidigt vågar. Men den senaste tiden har känts jättebra, och nu är det bara att njuta. Vi tog oss ur skiten, och det är jag väldigt stolt över.

ANNONS

Nu är det bara att köra på, menar Ericson.

– Nu är vi inne i det här stimmet, och då gäller det att suga på den karamellen så länge man bara kan. Nu väntar lag från den övre halvan, och då är det perfekt att vi kommer med det här bakom oss. Vi har gett oss chansen att vara med där uppe i toppen, och det är där vi vill vara.

– Vårt mål är att hänga med där så länge det bara går.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

Stenungsunds IF–IFK Uddevalla 0–2 (0–1)

Målen: 0–1Abdultaofik Ahmed (13), 0–2 Patrik Adamczyk (72)

ANNONS