Hoppet lever för Halmia efter 2-0 mot Rosengård. Kan IFK Uddevalla avgöra till sin fördel i helgen?

"Jag tror att Rosengård vinner över Uddevalla"

Matchen – och hela säsongen – var nästan slut. Då, med klockan på 94 minuter och 33 sekunder, gjorde Vuk Lugonjic 2–0-målet som håller spänningen kvar i division 1-kvalet.

|

Tidigare hade den 20-årige anfallskometen även satt 1–0.

– Det kändes riktigt skönt. Både att göra två mål och att vi vinner, för nu har vi chansen. Det känns som att det kommer att bli två matcher till för jag tror att Rosengård vinner över Uddevalla, säger Vuk Lugonjic.

Halmia behövde, efter 0–1-förlusten borta mot IFK Uddevalla förra helgen, vinna med minst två mål mot FC Rosengård på Örjans vall för att kvalserien skulle leva.

Halmianerna jobbade hårt och hade bollen mest i första halvlek. Chansmässigt var det jämnare och båda lagen tvingades rädda en boll på mållinjen, men det stod 0–0 i paus.

Halmias 1–0 kom i stället sju minuter in på andra halvlek. Efter en snabb omställning hittade lagkaptenen Ervin Ribic fram till Lugonjic, som vände bort en Rosengårsback och slog in 1–0.

I slutskedet forcerade Halmia med mittbacken Johan Mangors som extra anfallare. Chanser fanns, men det viktiga 2–0-målet såg ut att gäcka Halmstadlaget – tills matchen gick in i 95:e minuten.

Rutinerade inhopparen Niclas Taube spelade fri Lugonjic, som iskallt rann igenom och slog in sitt och Halmias andra mål.

Halmia vann därefter även den obligatoriska straffläggningen med 6–5. Målvakten Malte Påhlsson blev stor rödvit hjälte genom att rädda två av Rosengårds elvametare och själv slå in en av Halmias.

Nu avgörs kvalserien nästa helg då Rosengård tar emot Uddevalla. Vinnaren går vidare till ett dubbelmöte med elvan från division 1 södra om en plats i ettan nästa år.