Joakim Olausson siktade på att stanna kvar på en hög nivå inom fotbollen. Nu är han klar för Västra Frölunda i division 2.
Joakim Olausson siktade på att stanna kvar på en hög nivå inom fotbollen. Nu är han klar för Västra Frölunda i division 2. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Joakim Olausson lämnade Ljungskile – klar för division 2-klubb

Han lämnade Ljungskile SK och satsade på att stanna kvar på elitnivå. Nu är Joakim Olausson klar för en division 2-klubb.

ANNONS
|

Bohusläningen kunde i vintras berätta att Joakim Olausson brutit kontraktet med Ljungskile SK efter degraderingen till Ettan.

Mittfältaren hade ett år kvar på sitt avtal med klubben men ville fortsätta spela fotboll på en hög nivå.

I samband med att 26-åringen lämnade klubben bekräftade han för Bohusläningen att det fanns intresse från både superettan- och Ettan-klubbar.

– Min ambition är att spela så högt upp som möjligt i seriesystemet. Jag är öppen för det mesta i Göteborgsområdet, men samtidigt handlar det om att få ihop helheten, sade Olausson då.

Nu har Olausson gjort klart med en ny klubb – Västra Frölunda i division 2.

ANNONS

– Jag var ordinarie i Superettan förra året med Ljungskile, och mina tankar var väl från början att stanna på den nivån och spela även denna säsongen. Men det hände en grej som gjorde att jag inte haft möjligheten att kunna träna från början av januari (förbjuden av läkare) och kom nyligen tillbaka i träning och då kändes Frölunda som ett bra steg efter det. Ja det är ett eller två steg ner men jag känner att jag har mycket att bidra med här och Frölunda är en bra klubb och även många välkända ansikten för mig. Så det var väl helheten, både det privata och fotbollen, säger Olausson till Västra Frölundas hemsida.

Den 26-årige innermittfältaren har förutom LSK även representerat, bland annat, Utsikten, Qviding och Atalanta.

ANNONS