Imponerade. Hampus Dahlqvist gjorde en stark match till vänster på Ljungskiles mittfält i lördags. Glenn Ståhl tyckte att 19-åringen var spännande. "Han bjuder på det lilla extra som kan locka publiken till matcherna", säger LSK-tränaren.
Imponerade. Hampus Dahlqvist gjorde en stark match till vänster på Ljungskiles mittfält i lördags. Glenn Ståhl tyckte att 19-åringen var spännande. "Han bjuder på det lilla extra som kan locka publiken till matcherna", säger LSK-tränaren.

LSK om talangen från Blåvitt: "En spännande spelare"

En 19-årig ytter imponerade mot IFK Uddevalla. En annan får en ny chans att visa upp sig för Ljungskile.

ANNONS
|

När Ljungskile spelade årets första träningsmatch i lördags och testades två 19-åringar från IFK Göteborg. Mest speltid fick Hampus Dahlqvist som startade till vänster på mittfältet.

Tillsammans med Alexander Mellqvist – som hoppade in de sista 30 minuterna – så var det Dahlqvist som gav LSK-tränaren Glenn Ståhl mest positiva vibbar från 0–0-matchen.

– Han är den typen som vi saknar, en västerfotad kantspelare som är trygg med boll. Han utmanade och hotade försvaret bra även om han var lite småvalpig och oklok emellanåt, men man måste samtidigt låta en sådan kille misslyckas också. En spännande spelare som är explosiv, bra en mot en och kan komma förbi på kanten. Vi önskar en som har farten och han har definitivt den, säger Ståhl.

ANNONS

Hampus Dahlqvist har tränat med LSK under veckan men åkte på onsdagen till Karlskrona för att testa där också. Något som var bestämt på förhand.

Den andra spelaren från Blåvitts organisation är Ronni Mleczkovicz. Han finns med Ljungskile under hela veckan och även i matchen mot Utsikten på lördag.

– Han är ytterback och yttermittfältare som helst spelar till höger. En rivig spelare med bra tempo som har tränat med oss i två veckor, säger Glenn Ståhl om Mleczkovicz, född 1997 precis som Dahlqvist.

De båda talangernas kontrakt har gått ut med IFK Göteborg som de tillhört under ungdomsåren. Dahlqvist har också tolv U-landskamper mellan 2012 och 2014 på meritlistan.

Att det är en yttermittfältare och eventuellt en ytterback som står högst upp på önskelistan hos LSK råder det inga tvivel om. Två andra yttrar som tidigare tränat med Ljungskile är Albert Berisha och Tobias Sandström som var på besök för två veckor sedan.

– Ingen av dem är borta ur bilden utan de finns fortsatt finns med. Vi går metodiskt och systematiskt fram, det ska träffa rätt och vara ekonomiskt försvarbart också. Vi har ingen stress utan tittar brett på vad som finns på marknaden, säger Ståhl.

ANNONS

Målvakten Rasmus Iversen från Qviding tränade också med LSK nyligen. Där har det inte hänt något mer.

– Vi har inte ekonomin för att lösa det för tillfället. Han är inte avskriven utan finns med i tankarna. Vi har en budget att tänka på och just nu är inte den positionen vikigast, säger Bosse Wålemark i fotbollsutskottet.

I övrigt är det inte klart med några andra provspelare i Ljungskile. Men klubben har ögonen öppna.

– Vi sitter med några gubbar på blocket och kollar referenser. Dyker det upp någon så ser vi dem gärna i match och träning. Det kan förändras snabbt, säger Glenn Ståhl.

ANNONS