Magnus Carlund och Rössö förlorade derbyt mot Ljungskile på Skarsjövallen med 0–1.
Magnus Carlund och Rössö förlorade derbyt mot Ljungskile på Skarsjövallen med 0–1. Bild: Håkan Fredriksson

Magnus Carlunds tuffa kritik – mot sig själv: ”Mitt fel”

Rössö kom aldrig upp i nivå i derbyt mot Ljungskile. Efteråt var tränaren Magnus Carlund självkritisk.
– Det brister i vissa bitar och det tar jag på mig, säger han.

ANNONS
|

Nej, premiären i division 1 blev inte vad topptippade Rössö hade hoppats på. Det blev förlust mot nykomlingen Ljungskile med 0–1 på Skarsjövallen.

Efter slutsignalen kände Rössös huvudtränare, Magnus Carlund, tomhet och besvikelse.

– Just nu vill jag begrava mig under en stor jäkla sten och komma upp imorgon. Det gör ont att förlora, men det är 21 matcher kvar och du varken vinner eller förlorar en serie i dag. Vi kan så jäkla mycket mer än detta och det ska jag se till att vi plockar fram, säger Magnus Carlund.

Vad är det som gör att ni förlorar i dag?

ANNONS

– Det finns många aspekter i det, men den största aspekten är jag. Jag tar på mig det. Jag tycker inte att jag har förberett dem till exakt där vi vill vara och det är mitt ansvar. Jag tycker att tjejerna försöker att kriga, men det brister i vissa bitar och det tar jag på mig.

På vilket sätt har du inte förberett laget?

– Match är något annat än träning. Vi har tränat väldigt mycket, men när det väl blir match ska du kunna prestera under press. Vi kom inte upp där vi ska vara och det är mitt fel. Vi måste kunna göra det bättre. Jag har försökt att hitta matchlika situationer för att vi ska vara förberedda för match, men jag tycker kanske inte att vi var det i dag.

”Inte logiskt”

Rössö hade ett drömläge att ta ledningen i första halvlek när Sofia Olsson sköt i insidan av stolpen, men istället var det Ljungskile som gjorde matchens enda mål på övertid i den första halvleken genom Amanda Gustavsson.

– Jag säger absolut inte att vi var så jäkla mycket bättre än dem före paus, men 1–0 var inte logiskt. Sedan kunde de jobba efter resultatet, dra ner tempot och behövde inte prestera något i andra. Det samtidigt som vi blev stressade av situationen och inte riktigt kom upp i den nivån där vi ska vara.

ANNONS
ANNONS